Fókuszban

Az AIESEC tevékenységével 5 fő területre kíván koncentrálni 87 ország 741 egyetemén szervezett programjaink túlnyomó többségével. – Kulturális megértés A sikeres együttműködések kialakításához elengedhetetlen alap az egyénekben és a kultúrákban rejlő sokszínűség értékeinek felismerése és megbecsülése. Az AIESEC mindehhez különböző kultúrák fiataljainak találkozását és egymásra hatását elősegítve járul hozzá. – Felsőoktatás és tanulás Összetett és [...]

Az AIESEC tevékenységével 5 fő területre kíván koncentrálni 87 ország 741 egyetemén szervezett programjaink túlnyomó többségével.

– Kulturális megértés

A sikeres együttműködések kialakításához elengedhetetlen alap az egyénekben és a kultúrákban rejlő sokszínűség értékeinek felismerése és megbecsülése. Az AIESEC mindehhez különböző kultúrák fiataljainak találkozását és egymásra hatását elősegítve járul hozzá.

– Felsőoktatás és tanulás

Összetett és gyorsan változó világunkban a siker egyik kulcsa egyéni és szervezeti szinten egyaránt az aktív, folyamatos tanulás képessége.

A gazdasági felsőoktatás egyik fontos feladata, hogy felkészítse a diákokat a jövő kihívásaira mind társadalmi, mind pedig üzleti téren. Az ehhez szükséges fejlesztési és változtatási igényeket és a megvalósítás lehetőségeit folyamatosan keresnünk kell.

– Felelős vállalati működés

Nemcsak egyéni szinten van igény a nyitott és felelős magatartásra – a vállalati működésben is meg kell tanulnunk értékeink alapján cselekedni és döntéseket hozni. A vállalatokkal mint szervezetekkel szemben pedig napjainkban felmerült az igény a társadalomban betöltött szerepük és felelősségük újrafogalmazására. Az AIESEC olyan vezetők képzésére törekszik, akik leendő vállalati döntéshozókként készek és képesek lesznek érdekek összehangolásával felelős döntéseket hozva hozzájárulni a fenntartható társadalmi fejlődéshez.

– Vállalkozókészség

Az életünket jobbá tévő változások zöme egyéni kezdeményezéseknek köszönhető – a vállalkozókész szemléletmód, a jobbítás lehetőségeinek szüntelen keresése a fejlődés alapja. Ki kell fejlesztenünk ezen hiányzó vezetői képességet azokban a fiatalokban, akik jövőnket fogják alakítani. Az AIESEC ezért gyakorlati lehetőséget biztosít fiatalok számára vezetői készségeik fejlesztésére és kreativitásuk kihasználására.

– Információs társadalom

Napjainkban világunk “világfaluvá” zsugorodik, ahol az egyes szereplők szoros kölcsönhatásban állnak egymással, és ahol az információ a gondolat sebességével terjed. Mindez új szemléletmód kialakítását és egyéni készségeink fejlesztését teszi szükségessé. Az AIESEC ezért gyakorlati ismereteket és készségeket közvetít a telekommunikációs eszközök, kiemelten az Internet felhasználásáról. Célunk egy nyílt, a tanulást és kapcsolatépítést segítő környezet kialakulásának előmozdítása.