Boltról boltra

A Pannon GSM készülékeinek és szolgáltatásainak értékesítése alapvetően két csatornán zajlik: a viszonteladói hálózaton és a Pannon GSM saját területi képviseletein keresztül. A 60 viszonteladó több mint négyszáz “boltban” az összes forgalom bő háromnegyedét éri el, a termékek egynegyedét pedig a 10 területi képviselet adja el. A Pannon GSM-nek két képviselete – mintaboltja – Budapest [...]

A Pannon GSM készülékeinek és szolgáltatásainak értékesítése alapvetően két csatornán zajlik: a viszonteladói hálózaton és a Pannon GSM saját területi képviseletein keresztül.

A 60 viszonteladó több mint négyszáz “boltban” az összes forgalom bő háromnegyedét éri el, a termékek egynegyedét pedig a 10 területi képviselet adja el. A Pannon GSM-nek két képviselete – mintaboltja – Budapest belvárosában, egy a budaörsi vállalati központban, hét pedig vidéken működik. A vidéki képviseletek Győrben, Veszprémben, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten, Székesfehérváron és Pécsen találhatóak. A Pannon GSM az idén megnyit egy újabb mintaboltot a főváros nagy forgalmú kerületében, és négy megyeszékhelyen is átadnak egy-egy üzletet.

A szolgáltatásokat a Pannon GSM mind a képviseleteken, mind a viszonteladóknál egységes áron kínálja, az egyes készülékek ára azonban eltérhet – de természetesen csak akkor, ha azt a készüléket éppen nem érinti akció. A Pannon GSM az idén a viszonteladói hálózatot is bővíteni akarja, de a hálózat jelenlegi és leendő tagjainak szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Ezek teljesítését boltlátogatók ellenőrzik a hét négy napján – hogy az ötödik munkanapon összevethessék a tapasztalatokat. A boltlátogatók mellett időről időre próbavásárlók is feltűnnek, azaz a megszabott feltételeket valóban be kell tartani.

A Pannon GSM egyelőre központilag nem foglalkozik régebbi készülékek újabbra cserélésével, de viszonteladóknál – akiknél sokszor az új készülék is olcsóbb néhány százalékkal, mint a képviseleteken – van erre is mód. Ebből következik, hogy a viszonteladóknál használt készülékeket is be lehet szerezni, de az sem kizárt, hogy előbb-utóbb a Pannon GSM központilag is lehetőséget teremt előfizetőinek a régebbi készülékek újabbra cserélésére.