FEJLESZTÉS KÖZÖS(B)EN

Felvásárló és értékesítő szövetkezetet hoztak létre január közepén tolnai gazdák és a Concordia Közraktár Rt. Ez a második “raktárszövetkezet” az országban; az elsőt tavaly októberben, Marcaliban alapították. A szövetkezetet alapító gazdák nemcsak a terményt tudják előnyösebb feltételekkel értékesíteni, hanem fejleszthetnek is. Ilyen beruházás lesz az a terményszárító is, amelyet közösen üzemeltetnek majd. A gabonaszárító berendezés [...]

Felvásárló és értékesítő szövetkezetet hoztak létre január közepén tolnai gazdák és a Concordia Közraktár Rt. Ez a második “raktárszövetkezet” az országban; az elsőt tavaly októberben, Marcaliban alapították. A szövetkezetet alapító gazdák nemcsak a terményt tudják előnyösebb feltételekkel értékesíteni, hanem fejleszthetnek is. Ilyen beruházás lesz az a terményszárító is, amelyet közösen üzemeltetnek majd.

A gabonaszárító berendezés megvásárlását kölcsönnel segíti a közraktár, sőt a tárolási díjból is engedményt ad. A berendezés működtetésével pedig a szövetkezet tagjai kitermelik a gép árát. A közraktár is jól jár, mert ezzel olyan ügyfélkörhöz jut, akiket e berendezés nélkül nehezen tudott volna megszerezni.