A GARANCIA BIZTOSÍTÓ ELADÁSA – Pártában maradt

Eredménytelenül zárult az OTP Bank kizárólagos tulajdonában álló Garancia Biztosító értékesítésére kiírt pályázat. A pénzintézet a Garancia részvényeinek 49 százalékát szerette volna olyan szakmai befektetőnek értékesíteni, amely rendelkezik a bank és a biztosító közötti kapcsolatok elmélyítéséhez szükséges szakmai és technikai háttérrel. Nyolc pályázó közül végül a holland Aegon-csoport tulajdonában lévő ÁB-Aegon Biztosító és a francia [...]

Eredménytelenül zárult az OTP Bank kizárólagos tulajdonában álló Garancia Biztosító értékesítésére kiírt pályázat.

A pénzintézet a Garancia részvényeinek 49 százalékát szerette volna olyan szakmai befektetőnek értékesíteni, amely rendelkezik a bank és a biztosító közötti kapcsolatok elmélyítéséhez szükséges szakmai és technikai háttérrel. Nyolc pályázó közül végül a holland Aegon-csoport tulajdonában lévő ÁB-Aegon Biztosító és a francia CNP (Caisse Nationale de Prévoyance) maradt versenyben. Az érdeklődők között volt ugyanakkor a német érdekeltségű Hungária Biztosító és a francia tulajdonban álló kölni Colonia-konszern magyarországi leányvállalata is.

Információnk szerint a pályázat “befulladásában” szerepet játszott, hogy az OTP Bank igazgatóságában megoszlottak a vélemények a lehetséges befektető személyét illetően. Az Aegon-csoport az általa ajánlott vételár, a CNP pedig a bankbiztosításban szerzett gyakorlata miatt számított vonzó kérőnek. A külföldi befektetők a hírek szerint elsősorban a kisebbségi részvénycsomagért kért vételárat sokallták. Az igazgatóság ennek megfelelően “salamoni” döntést hozott: a pályázatot érvénytelennek nyilvánította, ugyanakkor azonban felhatalmazást adott az OTP vezetőségének arra, hogy az érdeklődőkkel közvetlen tárgyalásokat folytasson a biztosító részleges értékesítéséről.

Címkék: Hetilap: Röviden