TÁRCATERVEK

Eközben elkészült az egészségügyről és az egészségügyi ellátásról szóló törvény koncepciója: a tervezet szerint a szaktárca nem tartja kizártnak, hogy az egészségügyi ellátásokat a jövőben állami forrásból, külön adóból finanszíroznák. Ezáltal a társadalombiztosítás területén a továbbiakban csak egy, a nyugdíjak és egyéb pénzügyi ellátások felügyeletével foglalkozó önkormányzat működne – legalábbis így nyilatkozott Kökény Mihály államtitkár [...]

Eközben elkészült az egészségügyről és az egészségügyi ellátásról szóló törvény koncepciója: a tervezet szerint a szaktárca nem tartja kizártnak, hogy az egészségügyi ellátásokat a jövőben állami forrásból, külön adóból finanszíroznák. Ezáltal a társadalombiztosítás területén a továbbiakban csak egy, a nyugdíjak és egyéb pénzügyi ellátások felügyeletével foglalkozó önkormányzat működne – legalábbis így nyilatkozott Kökény Mihály államtitkár az egészségügyi médiahajón.

A tervezet több változatot tartalmaz arról is, hogy milyen körű ellátás illesse meg az ellátottakat – szemben a fizetett járulékkal, illetve adóval. A népjóléti tárca szerint a beteget a teljes “menü” megilleti – a Pénzügyminisztérium szerint viszont minden egyes egészségügyi ellátás után kellene valamilyen mértékű hozzájárulást fizetni. Az viszont még a népjóléti szaktárca szerint is “luxus”, ha a beteg a beutalástól eltérő helyen, ne adj’ isten egyágyas szobában szeretne gyógyulni – ekkor mindenképpen a bukszába kellene nyúlni.

Címkék: Hetilap: Röviden