ÜZLETI SZÓTÁRAK LEMEZEN

Elektronikus adathordozón – CD-ROM-on és mágneslemezen – is megjelenteti nyomtatott formában már több kiadást megért négykötetes üzleti nagyszótárát a Tudex Kiadó. A mintegy 40 ezres szókészletű angol/német/magyar szótárakban a holland AND Software cég által kifejlesztett kezelőprogrammal lehet keresni, címszavak szerint és a szótárak teljes szövegállományában. Az összetett kifejezések keresésekor Boole-operátorok (és/vagy/nem) is használhatók, illetve helyettesítő [...]

Elektronikus adathordozón – CD-ROM-on és mágneslemezen – is megjelenteti nyomtatott formában már több kiadást megért négykötetes üzleti nagyszótárát a Tudex Kiadó. A mintegy 40 ezres szókészletű angol/német/magyar szótárakban a holland AND Software cég által kifejlesztett kezelőprogrammal lehet keresni, címszavak szerint és a szótárak teljes szövegállományában. Az összetett kifejezések keresésekor Boole-operátorok (és/vagy/nem) is használhatók, illetve helyettesítő karaktereket is lehet alkalmazni a keresési minta kialakításakor. Így a szótárazó olyan szavakat is megtalálhat, amelyek írásmódjában nem teljesen biztos.

A szótár-kezelő program közvetlen ikonnal hívható a Word for Windows szövegszerkesztőből. A korábban keresett és megtalált címszavakhoz, szócikkekhez bármikor vissza lehet térni, mert a program jegyzőkönyvet vezet. Az elektronikus szótár használója megválaszthatja, hogy angol, német vagy magyar munkanyelven kíván-e dolgozni. Az AND Software kezelőprogramját egyébként világszerte számos nagyhírű szótár és lexikon elektronikus változatának kiadásakor alkalmazták, ezzel működik többek között az Oxford English Dictionary és a 30 kötetes Grolier Encyclopedia Americana CD ROM változata.

Az üzleti nagyszótársorozatot továbbra is csak direkt marketing módszerekkel terjesztik, sem könyvesboltban, sem szoftverkereskedőknél nem kapható.