24.hu hírlevél

Europoli - Kína, vakcinaútlevél, Európai Néppárt

2021.05.08.
Mihály

Értsük meg Brüsszelt. Ez a 24.hu hetente jelentkező uniós hírlevele.

Magyarország megvétózta az EU Kínát elítélő nyilatkozatát

Az érvelés szerint az uniónak már így is sok vitája van Kínával. Közben viszont ez a sokadik olyan alkalom, amikor a magyarok segítenek Kínának, hogy az EU ne ítélje el őket valamiért. Ráadásul az EU Hongkong ügyében ítélte volna el Kínát, és közvetlenül ezután az egyik kormányközeli lapban megjelent a kínai nagykövet véleménycikke, amelyben megvédi a Hongkonggal kapcsolatos politikát. Tovább »

 

Egyik külügyi bénázásból a másikba esik az Európai Unió

Kritikus pillanatokban követ el alapvető hibákat az EU külügyi gépezete. Ilyen volt Borrell Moszkvai látogatása, vagy az unió két elnökének közös török utazása is. Tovább »

 

Ez nem úgy működik, hogy a Fidesz ma kilép, és másnap a helyére ül a Jobbik

Az Europoli podcast adásában végigvesszük, miért tűnik kudarcnak Orbán Viktor szövetsége az olasz és lengyel jobboldallal, és Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP-képviselőjével beszélgetünk arról, milyen lesz úgy politizálni, hogy mindkét párt képviselői függetlenek. Tovább »

 

Érvényes lehet a kínai és az orosz oltóanyagokra is az uniós vakcinaútlevél

Az igazolvány nem szabályozza azt, hogy kiket engedhetnek be az országok, azt viszont igen, hogy ők mit csinálhatnak, ha már beléptek. Diplomaták szerint elég tág a nyelvezete ahhoz, hogy a keleti vakcinákra is érvényes legyen. Tovább »

 

„Úgy élünk itt, mint az állatok”

Görögországban semmit nem javult az ideiglenes menekülttáborok helyzete, a menedékkérők sokszor hónapokra ragadnak döntés nélkül a zsúfolt létesítményekben. A Deutsche Welle riportja. Tovább »

 

A kormány megvárja Brüsszelt a Facebook-szabályozással

Varga Judit a Facebook túlzott befolyása és a politikai tartalmak csökkentése miatt is aggódik. Tovább »

 
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide az Europoli hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2021 Central Médiacsoport Zrt.