24.hu hírlevél

Europoli - Harcos hét az unióban - Itt az első Europoli podcast

2021.04.19.
Emma

Értsük meg Brüsszelt. Ez a 24.hu hetente jelentkező uniós hírlevele.

Vakcinaháború és az EU nagy orosz beégése – a legfontosabb események az unió elmúlt hetéből

Itt az első Europoli podcast, amiben arról beszélünk, hogy mit rontott el az EU a vakcinák vásárlásakor, és miért küldött felkészületlen embert Moszkvába. Vendégünk volt Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Tovább »

 

Közép-Európában megint a médiát támadják, az EU pedig egyelőre tétlenül nézi

Közben az megy tovább, ami eddig is. A lengyelek különadót vetnek ki a médiára, Magyarországon pedig megszűnt a Klubrádió frekvenciajogosultsága. Az EU sajnálja, de nem sok eszköze van lépni. Tovább »

 

Kemény szavakkal illette az Európai Uniót az orosz külügyminiszter

Egyre rózsásabb a kapcsolat Oroszország és az EU között. Furcsa módon Lavrov erőszakossága lehet végül az, ami összezárja az uniót és kemény fellépéshez vezet Ororszország ellen. Tovább »

 

Meg akarják mutatni a franciák az uniónak, miként kell kezelni a közösségi médiát

A franciáknál már évek óta napirenden szerepel a közösségi média szabályozása. Az okok sokrétűek: az álhírek terjedése, a nagy techcégek adóoptimalizálási gyakorlata, de főleg a rasszizmus, az antiszemitizmus, illetve a terrorizmus apológiája, melyek mindennapos problémának számítanak. Tovább »

 

Hivatalos: bevezeti a kormány a koronavírus elleni védettségi igazolványt

Háromféle védettséget fog igazolni, és ha valaki megkapta az oltást, igényelni sem kell. Ez látszólag nem uniós ügy, de fontos uniós kérdéseket vet fel. Elfogadják-e majd a határátlépéskor a Szputnyikot és a Sinopharm vakcináját, ha csak Magyarország hagyta jóvá, az EU nem. Tovább »

 

Újabb 300 millió adag Moderna-vakcinát vesz az EU

Szükség esetén a felesleget tovább lehet adni más országoknak is. Tovább »

 

EU-biztos: Az európai oltási stratégia sikeres

Gyorsított eljárással engedélyeztetik majd a koronavírus fokozottan fertőzőképes mutációi ellen kifejlesztett oltásokat az Európai Unióban. Tovább »

 
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide az Europoli hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2021 Central Médiacsoport Zrt.