Woody Allen a visszavonulásról: Valószínűleg készítek még egy filmet, de az izgalom már elszállt

Már nem élvezi a munkálatokat úgy, mint régen.

A minap írtunk arról, hogy Woody Allennel tervez instagramos interjút készíteni Alec Baldwin, ami meg is történt június 28-án.

Kapcsolódó
Alec Baldwin Instagramon interjúzik Woody Allennel, nem érdekli mások ítélkezése
A keddi beszélgetést élőben követhetik majd az érdeklődők.

A 86 éves rendező arról beszélt Baldwinnak, hogy egy filmet nagy eséllyel elkészít még, de már nem jelent számára nagy izgalmat a direktori munka.

Legalább egy filmet még elkészítik. De az izgalom nagy része elszállt, nincs már meg az a mozihatás, ami régen. Amikor filmezni kezdtem, az országszerte ott volt a mozikban, vetítették, százával jöttek megnézni az emberek. Most csinálsz egy filmet, kapsz pár hetet a moziban. Ez lehet két hét, hat hét, mindegy, majd repülsz a streamingre. Az emberek otthon szeretnek ülni, bámulni a nagyképernyős tévét, ahol tiszta a hang, a kép, de ez nagyon más attól, mint amibe én belecsöppentem több évtizeddel ezelőtt

– mondta.

Nekem ez már nem annyira élvezetes, mint egykor. Nem élvezem a szórakozást, ha filmet csinálok és a moziba küldhetem azt.

Allen azt is mondta, hogy a következő filmje után meglátja, hogy érzi magát a rendezés terén, és majd akkor dönt arról, hogyan tovább. Hozzátette, a pandémia alatt megcsapta a bezártság szele, amiben kifejezetten jól érezte magát, ugyanis hódolhatott az írásnak.