Élet-Stílus

Statisztikai Információs Kommunikációs Osztály – ezt a nevet adta gyermekének

YouTube / KOMPASTV
YouTube / KOMPASTV
Az indonéz férfi a saját munkahelyéről nevezte el kisfiát.

Minden újdonsült szülő egyik legfontosabb első döntése, hogy milyen nevet ad születendő gyermekének, hiszen azzal az elterjedt nézet szerint egész életét meghatározzák. Sokan egyedi, különleges nevet választanak, de kevesen mennek el odáig, mint egy 38 éves indonéz férfi, aki arról a kormányzati szervről nevezte el fiát, ahol 17 éve dolgozik.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a Jáva szigetén élő Slamet „Yoga” Wahyudi a tavaly december 23-án világra jött gyermekének születése előtt megegyezett a feleségével, hogy ő adhat neki nevet, ha fiú lesz. Fiú lett, és a neve igazán egyedi:

Dinas Komunikasi Informatika Statistik.

Amit nagyjából arra lehet lefordítani, hogy Statisztikai Információs Kommunikációs Osztály.

A férfi a Kompas című indonéz lapnak elmondta, hogy felesége, a 33 éves Ririn Linda Tunggal Sari elfogadta a különleges nevet, de rokonai közül többen is furcsának tartották választását. Az apa azonban felkészült arra, hogy a hosszú névvel gondok lehetnek, és közölte, hogy fiát a Dinko néven fogják szólítani.

Magyarországon tavaly különösen sokan akartak kreatív nevet adni gyermeküknek: szinte duplaannyi kérelem érkezett a Nyelvtudományi Intézethez 2020-ban, mint az azt megelőző években. Feltehetően azért, mert a szülők jobban ráértek a neveken gondolkozni a járvány alatt.

Volt egy házaspár, aki ennek megfelelően a koronavírus-járványhoz köthető új keresztnevet próbált felvetetni a jegyzékbe:

Kapcsolódó
Egy magyar szülőpár Pandémiának akarta elnevezni a lányát
Nem jártak sikerrel, de az Elefteria, a Nabila és a Szkott átment a szűrőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik