Polírozott acélmonolit helyett fából faragott fallosz bukkant fel egy német hegyen

Nem tudni, kik állították fel.
Kapcsolódó cikkek

Egy hatalmas, fából faragott pénisz jelent meg a németországi Grünten-hegyen, azon a helyen ahonnan pár hete eltűnt egy hasonló fafallosz – jelentette a DPA német hírügynökség. Az rejtély, hogy kik állították fel az osztrák határ közelében álló, több mint 1700 méter magas csúcson a korábbinál is magasabb szobrot, amit több tartóoszloppal kellett kitámasztaniuk.

A DPA közlése szerint egy közeli webkamera ugyan felvételeket csinált arról a pillanatról, amikor feltűnt a fafallosz, de azokon nem nagyon lehet látni, hogy pontosan mi is történik.

Azt is legendák övezik, hogy az eredeti Grünten-hegyi pénisz hogyan került a helyére, ahol több évig állt, míg november végén el nem lopták. Az elterjedt történet szerint a szoborral egy 18. születésnapját ünneplő fiút ajándékoztak meg a barátai, de mivel az egy kertben igencsak furcsán mutatott volna, és a szülinapos szülei sem örültek annyira neki, a fiatalok felcipelték a csúcsra, és ott állították fel.

Kapcsolódó
Eltűnt fallosz után nyomoz a német rendőrség
Egy péniszszobor eltűnése miatt indított nyomozást a németországi Kempten város rendőrsége – jelentette a helyi sajtó. A fából készült két méter

A kétszáz kilogramm súlyú alkotás azóta a túrázok kedvence lett, akik előszeretettel pózoltak mellette, és még a Google térképén is jelölve volt, mint „kulturális műemlék”. A német rendőrség az előző hét végén a DPA-nak elmondta, hogy az eltűnése kapcsán indított nyomozásukban egyelőre nincsen semmilyen előrelépés, és még abban sem biztosak, hogy egyáltalán bűncselekménynek számít-e az eset.