Élet-Stílus

Senki sem akar egy órával többet tölteni 2020-ban: petíció indult az óraátállítás ellen

Vasárnap hajnalban áttérünk a téli időszámításra, azaz visszaállítjuk az órákat. Aznap így egy órával tovább maradhatunk ágyban, de sovány vigasznak tűnik ez a korai sötétedésért. Arról nem is beszélve, hogy így egy órával később lépünk át 2021-be.

Nem volt kegyes 2020 az emberiséghez. Az egész világot letaroló koronavírus-járványon kívül is történt annyi borzalom, hogy bőven elegünk lehet az évből. Egy brit polgár úgy döntött, nem csak magában háborog, megpróbál tenni is valamit a probléma ellen – írja a brit Metro.

Az öntudatos polgár petíciót nyújtott a be brit parlamenthez az óraátállítás eltörléséért, azzal az indoklással, hogy a feltétlenül szükségesnél egy perccel sem szeretne több időt 2020-ban tölteni, nemhogy egy órával. A kérvényt azonban elutasították, mivel valaki más is benyújtott már egy petíciót a törvényhozáshoz ugyanebben a témában.

A beadvány azonban mindössze 259 aláírásnál tartott csütörtökön, ahhoz viszont, hogy a brit kormány válaszoljon rá, tízezer, ahhoz pedig, hogy a parlament tárgyalja a kérdést százezer szignó szükséges. Ennyi pedig valószínűleg nem jön össze vasárnapig.

Jó hír, hogy bár az idei év biztosan tovább fog tartani egy órával a kelleténél, lehetséges, hogy a vasárnapi lesz az utolsó óraátállítás, az Európai Unióban. Igaz, ez a brexitelő briteken nem sokat segít.

(Kiemelt fotó: Grace Cary / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik