Élet-Stílus koronavírus

Eltemették a koronavírusban meghalt nagypapát, két hét múlva „előkerült”

Bizarr pácienscsere Oroszországban.

Jevgenyija Kubarjeva nagymamájának a testvére augusztusban a kemerovói kórházba került; a mozgássérülteket ápoló otthonban élő férfi szervezetét koronavírus támadta meg. A nagymamát augusztus 24-re virradó hajnalban értesítették a kórházból, hogy a 71 éves Nyikolaj Malkov elhunyt.

Két nappal később a temetés is lezajlott, a holttestet a fertőzésveszély miatt zárt koporsóban helyezték sírba – írja a RIA Novosztyi.

Két héttel később, szeptember 13-án Jevgenyiját felhívta az idősotthon igazgatója, hogy a családnak oda kellene utaznia a nagypapa „azonosítása” céljából. A nő szomorúan válaszolt, hogy a nagypapát már eltemették, mire az igazgató közölte:

lehetetlen, hiszen az idős férfi most is ott van az otthonban, teljesen egészséges.

Az eddigi vizsgálatok alapján az történhetett, hogy az otthon két lakója is koronavírusos lett, akik közül az egyik a nagypapa volt, aki később meggyógyult, a másik beteg azonban belehalt a szövődményekbe. A hírek szerint a kórházban valószínűleg felcserélték az adataikat, és összekeverték a két pácienst.

A család azóta a sírról eltávolította Malkov nevét és fotóját. A mai napig nem tudni, hogy kit temettek el. Jevgenyija mindenesetre minden héten friss virágot visz a sírra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik