Élet-Stílus

Megtalálták a szörnyet? Rejtélyes valamit találtak szonárral a Loch Ness tó mélyén

Egy turistahajó kapitánya készített felvételt a 170 méter mélyen lévő, tízméteres valamiről.

A brit bulvársajtó jellemzése szerint az eddigi „legmeggyőzőbb” bizonyítékot találták a Loch Ness-i szörny létezésére. Egy szonárral készült képet, amin egy tízméteres valami látható, 170 méter mélyen, a tó fenekének közelében.

A fotót egy helyi turisztikai cég igazgatója készítette, amikor turistákat vitt ki a tóra. Ronald Mackenzie a Daily Record című lapnak elmondta, hogy éppen visszafordultak, amikor a szonáron észrevett valami igazán érdekeset. A 49 éves férfi a lapnak kijelentette:

16 éve járom a tavat, és még soha nem láttam ehhez hasonlót.

A Recordnak egy elismert szonárszakértő kijelentette, hogy a kép száz százalékig eredeti, de szerinte azon nem feltétlenül a szörny látható, és lehet, hogy egy tokhal, vagy egy kisebb halraj az, amit a szonár talált.

Steve Feltham, a Loch Ness-i szörny szakértője közölte, hogy jól ismeri Mackenzie-t, és elmondása szerint a férfi nem “szörnyhívő”, és nem olyan ember, aki keresi a nyilvánosságot – vagy a szörnyet. Feltham szerint a szonárkép az eddigi legmeggyőzőbb bizonyíték a szörny létezésére.

Mackenzie a Daily Mail című brit bulvárlapnak kijelentette, hogy hisz abban, hogy valami nagy él a tó legmélyén, de senki sem tudja, hogy mi az.

A „szörnyről” készült fotót erre a linkre kattintva tudja megtekinteni.

Újabb fotó terjed a Loch Ness-i szörnyről
Meglepetés: a képen valójában nem Nessie látható.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik