Élet-Stílus

Ünnepelnek a britek: létfontosságúvá nyilvánította a piát a kormány

A kocsmák bezárása után a hipremarketek majdnem teljes szeszkészletét felvásárolták a britek.

Az alkoholárusítási engedéllyel rendelkező, úgynevezett „off-licence” üzleteket és szesz, illetve sörfőzdéket is felvette március 25-én a brit kormány arra a listára, melyen azok a létfontosságú üzletek szerepelnek, melyek a karantén alatt is nyitva tarthatnak – írja a LadBible című brit bulvárlap.

A britek országszerte ünnepelték a döntést, miután a kormány bezáratott minden kocsmát, kávézót, és a hipermarketek pedig közölték, nem bírják tartani a lépést a hirtelen megugrott alkohol-, főleg sör- és borkereslettel.

A magyarországi trafikokhoz hasonlóan működő, szeszes italokat árusító brit boltok a sarki vegyesboltok, a patikák, a bankfiókok, az állatorvosi rendelők, a szerszámüzletek és bicikliboltok után kerültek fel arra a listára, melyen azok az üzletek szerepelnek, melyek a karantén alatt is működhetnek.

Az éttermek szintén tovább működhetnek, de csak akkor, ha házhoz szállítanak, amit azonban sokan nem tudnak vállalni. A McDonald’s vasárnap jelentette be, hogy hétfőn, este 11 órától bizonytalan időre az összes üzletét bezárja az Egyesült Királyságban és Írországban. Az étteremlánc egy ideig próbálkozott a házhoz szállítás és az autós kiszolgálás kombinációjával, a vállalat vezetősége később mégis a teljes leállás mellett döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik