Élet-Stílus koronavírus

Eljátszotta a moszkvai metrón, hogy koronavírusban haldoklik, pánikba esve menekültek az utasok

A kandi kamerás tréfamester most akár öt évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Az orosz hatóságok letartóztattak egy kandi kamerás átverést végrehajtó férfit, aki egy zsúfolt moszkvai metrószerelvényen úgy tett, mintha a koronavírusos fertőzése miatt összeesett volna. A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint Karomatullo Zaborovot február 8-án vették őrizetbe huliganizmus gyanújával, amiért akár öt évig tartó börtönbüntetés is kapható – írta a CNN.

A Kara.Prank nevű csoport által készített videón látni, ahogy az arcmaszkot viselő férfi úgy tesz, mintha összeesne, és először többen is azonnal a segítségére sietnek. Ekkor egyik társa elkiáltja magát, hogy koronavírusos, és erre mindenki azonnal rémülten eltávolodik tőle, majd az utasok pánikba esve rohannak ki a szerelvényből, amikor a következő megállónál kinyílnak az ajtók.

A felvételt február 2-án tette közzé a Kara.Prank az oldalán, de a videót onnan azóta törölték. Máshol azonban még megtekinthető.

A tadzsik állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezték, és a hatóságok azonosították két társát is, akiknek megtiltották, hogy elhagyják az orosz fővárost. Zaborov ügyvédje az orosz sajtónak elmondta, hogy a videóval nem szórakoztatni akartak, hanem csak fel akarták hívni a figyelmet a koronavírus okozta veszélyre, és arra, hogy az emberek viseljenek arcmaszkot.

Az ügyvéd szerint nem történt semmilyen bűncselekmény, védence pedig önként ment be a rendőrségre kihallgatásra, és nem számított arra, hogy le fogják tartóztatni. Az ügyvéd kijelentette, hogy még a védencét kihallgató rendőr is azt mondta, hogy az ügyet valószínűleg ejteni fogják ellene – közölte a BBC.

1500 fölé nőtt a koronavírus áldozatainak száma
A betegeket ápoló orvosok és ápolók közül 1716-an kapták el a betegséget, és közülük hatan haltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik