Élet-Stílus

Horror leszállás a Ciara viharban: rémülten sikítozó és hányó utasok a leszállást ötször megpróbáló gépen

Az Air Europa járata az amszterdami Schiphol repülőtéren próbált landolni, de végül kénytelen volt visszafordulni Madridba.

Az emberek sikítoztak és hánytak. A turbulencia hatalmas volt, minden vibrált és oda-vissza mozgott. A csomagok szerteszét repültek. Rendszeresen repülők, de ilyet még soha nem tapasztaltam.

Így emlékezett vissza az Air Europa légitársaság Madridból Amszterdamba tartó járatának egyik utasa a holland sajtónak, hogy milyen rémisztő volt, amikor vasárnap délután megpróbáltak leszállni a Schiphol repülőtéren. A több mint háromszáz utast szállító gép ötször próbált meg landolni a hollandiai repülőtéren, de egyszer sem járt sikerrel. Volt, amikor csak alig több mint 100 méterre a kifutópálya felett szakította félbe a leszállás a gép pilótája.

A gépen uralkodó hangulatról egy, a fedélzeten készül videó tanúskodik. A felvételen hallani, ahogy egy nő halálra rémülten sikoltozik, miközben a gép erőteljesen rázkódik.


A pilóta végül úgy döntött, hogy nem tudnak biztonságosan leszállni az amszterdami repülőtéren, és a gép visszatért Madridba, ahol öt órával a felszállás után újra landoltak.

A viharos időjárás miatt 240 járatot kellett törölni vasárnap a Schipol repülőtéren, és hétfő délig 142 induló és 138 érkező járatot töröltek – írta az nltimes.nl című holland híroldal. A Telegraaf című holland lap cikke szerint több érkező repülőgép is többszöri sikertelen próbálkozás után adta fel a leszállást a repülőtéren, és inkább máshol landolt.

Egy hurrikán semmi a ránk is lecsapó viharciklonhoz képest
A Ciara viharciklon kiterjedése óriási, egy hurrikán eltörpül mellette: mi csak a szélét kapjuk, mégis napokig fog tombolni az őrült szél.

Kiemelt kép:Twitter/RTL Nieuws

Ajánlott videó

Olvasói sztorik