Élet-Stílus

„Képtelen vagyok negyedóránál hosszabb aktusra”

szexrovat
szexrovat
Teljesen rendben van a 15-20 perces aktus, ha a partnernek is oké, viszont ha valaki szeretné megtanulni az ejakuláció kontrollját, megteheti bármikor, a testet át lehet szoktatni arra, hogy irányítsuk az orgazmus bekövetkeztét. Ha neked is van kérdésed a szexszel kapcsolatban, ha a pornónézési szokásaid miatt áll a bál otthon, ha úgy érzed, minden érdeklődésed elveszítetted a partnerrel való szexszel kapcsolatban, akkor várjuk a leveled a timea.sereg@24.hu email címre, ahol szakértő válaszol a leveledre.

25 éves férfiként gondom van a szexuális életemmel. A párommal sajnos képtelen vagyok 15-20 percnél hosszabb aktusra, de sokszor még eddig sem érek el, hamar felsülök. Ez korai magömlésnek mondható? Egyáltalán nem tudom szabályozni azt, hogy mikor történjen meg a dolog. Mi a gyógyír erre? Lehet egyáltalán valamit kezdeni ezzel? Válaszát előre is köszönöm!

Az olvasói levelet Lajos (ál)nevű olvasónktól kaptuk, a 15-20 perc nem rossz időtartam, vannak, akik a behatolástól számítva fél percen belül elsülnek.

Mit lehet tenni?

A korai magömlés fogalma szerint akkor beszélhetünk erről a problémáról, hogyha az ejakuláció a behatolástól számított két percen belül megtörténik. Tehát akkor, ha valaki csak beteszi, lök rajta ötöt és kiveszi, vagy ha bugyin kívül élvez el, vagy ha egy csóktól is elélvez. Olvasónk 15-20 percig bírja, ami nagyszerű, az viszont kevésbé, hogy nem tudja kontrollálni, mikor következzen be az élvezés. Ezt a kontrollt meg lehet tanulni, és ha még kiegészíti azzal, hogy megtanul pár erotikus érintést, hogy színesítse az előjátékot, akkor igazán kulturált szeretőnek mondhatja majd magát.

Az ejakuláció kontrollját egyedül lehet megtanulni, mindenképpen úgy kezdje, hogy saját magát simogatja, térképezze fel a testét, milyen érintésekre reagál (a comb belső része, a has alsó része például). A megszokottól eltérően kellene maszturbálni, tehát ha eddig a jobb kézzel csinálta erősen és gyorsan, akkor nyugodta csinálja a bal kezével, lassú, finom érintésekkel. Az élvezés előtt tudni fogja, hogy közeledik a tetőpont felé, ekkor vagy szorítófogással vagy pedig azzal a mozdulattal, hogy a pénisz tövénél fogva mind az öt ujjával leszorítja a péniszt a hasára (makkot nem érintve). Ebből kellene minél többet csinálni, és idővel a partnerrel való szexben is kigyakorolhatja az élvezés visszahúzását:

  • vagy a már betanult szorítófogással vagy a pénisz leszorításával,
  • vagy pedig azzal, hogy a behatolást megszakítja, kihúzza a péniszt a hüvelyből és például orális szexszel izgatja tovább a partnerét.

E kettőt bátran lehet variálni, némi idő elteltével elég lesz az is, ha szex közben a szorításra gondol, és magától visszább fog húzódni az élvezés. Ez azért alakul ki, mivel az egész orgazmus folyamata a testünkben egy reflexfolyamat, így bármikor átszoktathatjuk a testünket, újratanulhatjuk a szexualitásunkat.

Ezekkel a módszerekkel tulajdonképpen azt a pillanatot kellene megtalálnunk, amit a szexológia úgy hív, hogy előrejelzési szakasz, ami az elkerülhetetlenségi szakasz előtt van az orgazmus folyamatában. Ez az előrejelzési szakasz onnan ismerhető meg, hogy már monotonabb, erőteljesebb mozgásra van szükségünk, ez az a pillanat, amikor még megakadályozhatjuk az élvezést, itt kell megszakítani a folyamatot. Ez nagyon nehéz lehet, hiszen élvezzük mindazt, ami történik, tudatosan kell odafigyelni erre a szakaszra, hogy tovább tartson a szeretkezés. Az előrejelzési szakasz után az elkerülhetetlenségi szakasz következik, ebben a fázisban már biztos, hogy meg fog történni az orgazmus, akármi is történjen. Erre a két szakaszra kell tehát koncentrálni, amikor gyakoroljuk az ejakuláció kontrollját, ezt pedig úgy tehetjük meg, ha megfigyeljük, hogyan reagál a testünk ezekben a szakaszokban, mikor tudunk beavatkozni a folyamatba és mikor van az, hogy már nincs rá hatásunk.

 

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik