Élet-Stílus

Szívszaggató, ahogy a koala gyászolja társát

A Kenguru-szigetet beborítják az elhullott állatok tetemei.

Az ausztráliai Galápagosnak is becézik a Kenguru-szigetet, mert olyan gazdag a vadvilága. Emiatt is a bozóttűz hatalmas károkat okozott a szigeten, az állatmentők szinte akárhova néznek, elszenesedett állati tetemekre bukkannak. Ausztráliának mintegy Portugáliányi területe leégett, milliárdnyi állat pusztulhatott el, bizonyos fajok akár a kihalás szélére is kerülhettek miatta.

Amikor ideértünk, nem gondoltuk volna, hogy bármi is túlélhette, de minden nap találunk túlélőket

– nyilatkozta az AFP-nek Kelly Donithan, a Humane Society International a kenguru-szigeti helyzetről. A mentésük pedig sürgős, ugyanis éheznek, és napról napra gyengébbekké válnak a tűzvészt túlélő állatok. Az erszényescickányokból talán ha 500 maradhatott, de a koalák is veszélyeztetett állatfajjá válhatnak a pusztítás után. Csak a szigeten 46 ezer élhetett a tűz előtt, aminek a 80 százaléka odaveszhetett a tűzvész alatt.

Fotó: AFP/Peter ParksEnnek az állatfajnak a képviselőjéről készült több igazán szívszaggató kép, mikor a Humane Society International odaért megmenteni. A koala fejét a bundájába fúrva gyászolja egy elpusztult társát a vízparton.

Fotó: AFP/Peter Parks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik