Élet-Stílus

Születésükkor összecserélték őket, véletlenül hozta össze őket az élet újra fél évszázaddal később

Az egyik legrémisztőbb rémálom vált náluk valóra.

Egészen hihetetlen történettel állt elő a CBC, a kanadai közmédia. Már az eleje is elképesztő, hiszen a történet egy új-fundlandi településen kezdődik, aminek a neve Come By Chance, magyarul Zabigyerek, ami eléggé jól passzol a következő két férfi, Clarence Peter Hynes és Craig Harvey Avery történetéhez. Itt születtek, méghozzá ugyanazon a napon, 1962. december 8-án, de

valahogy összecserélték őket a falu kórházában.

Mindketten vidéki nagycsaládba kerültek, egyikőjüknek hat, a másiknak hét testvére volt és boldog gyerekkora.

Már viszonylag korán feltűnhetett volna, hogy valami nincs rendben, de hát ki gondolt volna ilyesmire? Avery magas, szőke és világos bőrű, testvérei viszont alacsonyabbak és sötétebb bőrűek. Hynest pedig, mikor egy időben Avery falujában dolgozott a 90-es években, mindig összekeverték Avery családjának tagjaival, annyira hasonlított rájuk.

Mindkét férfi az olajiparban dolgozott, aztán 2014-ben ugyanannál a cégnél kötöttek ki. Nem dolgoztak egymással, de ugyanabban az épületben foglalkoztatták őket. Valószínűleg így sem derül fény a titokra, ha nem veszik fel a céghez Avery feleségét, Tracey-t is, akit nagyon emlékeztetett Hynes a férje egyik testvérére, még a bajszán lévő folt is megegyezett a bátyéval. Amikor Hynes megkérdezte a feleséget, hogy hívják a férjét, az elmondta, mire Hynes, hogy őt 1993-ban mindenki a Avery család tagjának vélte.

Aztán egy nap, Averyt a születésnapja alkalmából felköszöntötték a kollégái, mire Haynes mondta, neki is aznap van a születésnapja.

Mire Tracey megkérdezte, hol születtél? Come By Chance-ben – hangzott el a válasz.

Tracey-nek már a hasonlóság is szöget ütött a fejében, és ez csak még inkább megerősítette abban, hogy valami nincs rendben. Ahogy Averyt sem hagyta nyugodni az ügy, így egyszer elvégeztetett magán és az egyik testvérén is egy DNS-tesztet, amiből kiderült, akit mindig is a testvérének hitt, az igazából nem is az.

A két férfi szülei ekkor már nem éltek, így őket nem tudták megkérdezni. Avery felvetette Haynesnek, hogy ő is végeztessen el egy tesztet, de nem volt erre hajlandó. Azt mondja most, hogy akkoriban nem akart abban hinni, hogy valami hiba történhetett. Végül mégis belement, és kiderült Haynes DNS-e Avery testvérével egyezik meg, míg Averyé Haynes egyik testvérével.

Mindkét férfit összezavarta az igazság, hiszen így minden más lett, az igazi szüleiket sem ismerhették. Azt nem mondják, hogy nem volt így is eddig boldog életük, minden rendben volt így, mégse igazságos, ami velük történt.

56 éven át egy család mellett nősz fel, aztán hirtelen kiderül, ők nem is a családod. Sok álmatlan éjszakát jelentett ez nekem

– mondta Avery. A legrosszabb szerintük az, hogy nem tudják, milyenek voltak az igazi szüleik, és még csak nem is az ő hibájukból, ezért az ő esetük más, mint amikor másnál az derül ki évtizedek után, hogy örökbe fogadták. Mindez nemcsak rájuk volt komoly hatással természetesen, hanem a családjukra is, van, aki még mindig küzd azzal, hogy elfogadja a helyzetet.

És nem csak szomorúságot, dühöt is éreznek, beperelték a kórházat gondatlanság miatt. Azt mondják, ez az életükön nem változtat, de a kórház a felelős mindezért, és azt akarják, hogy mással ez soha többé ne történhessen meg, hiszen az is lehetséges, hogy mások is így vannak ezzel, másokat is összekevertek, csak ők nem tudnak róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik