Élet-Stílus

Hatvanhárom tonna marihuánát gyújtottak meg Indiában

Két éven belül negyedszer égettek el jelentős mennyiségű kábítószert Indiában.

Soha annyi marihuánát még nem gyújtottak meg egyszerre az indiai Visakhapatnam körzetben, mint szeptember 20-án, pénteken – írja a The Hindu című indiai lap. A rendőrség közel 64 tonnányi, pontosan 63878 kiló kábítószert égetett el a Kapuluppada szeméttelepen.

A nagyjából 150 millió rúpiát (kb. 640 millió forintot) érő kábítószert nagyjából tíz év alatt, 455 ügyben gyűjtötte össze a körzet 13 rendőrőrse. A jutazsákokba csomagolt drogot teherautókkal szállították a szeméttelepre, majd minden zsákot lemértek, mielőtt az egész kupacot lángba borították.

A helyi drogbandák gyakran győzik meg az India gyéren lakott, falusias területein, szegénységben élő gazdákat, hogy vágjanak bele a marihuánatermesztésbe. A kormány igyekszik jövedelmezőbb alternatívákat kínálni nekik, de nincs könnyű dolga.

Tavaly február óta ez volt a negyedik alkalom, hogy nagymennyiségű marihuánát égettek el Indiában. 2018. februárjában tizenegy és fél tonna, egy hónappal később közel nyolc tonna, augusztusban pedig több mint negyvenhárom tonna kábítószert égettek el, különböző szeméttelepeken.

Ugyanebben az időszakban a rendőrség 196 járművet árverezett el, melyeket 186, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt foglaltak le.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik