Élet-Stílus

Filctollal festette be egy fekete diák fejét egy texasi középiskola fehér személyzete

Pert indítottak egy fekete fiú szülei egy Houston-környéki iskolafenntartó ellen, miután három fehér középiskolai dolgozó fekete filctollal festette be a fiuk fejbőrét – írja a Guardian című brit lap.

A tizenhárom éves JT nevű fiúnak a Berry Miller középiskola igazgatóhelyettese szólt, hogy az „afroamerikaikra jellemző frizurája” nem felel meg az intézmény öltözködési és megjelenési szabályzatának, ezért fel fogja függeszteni a fiút, ha a hajába nyírt mintát nem színezik be.

Az igazgatóhelyettes, és két munkatársa egy fekete alkoholos filctollal besatírozták a fiú fején a mintát, ami ezek után sokkal szembetűnőbb lett, mint amilyen eredetileg volt. A három felnőtt ezért hangosan nevetgélve folytatta a satírozást, míg a fiú egész fejbőre fekete nem lett a filctől. A szülők szerint rasszista indítékkal alázták meg a fiukat.

Ahogy az eset híre elterjedt, és hatalmas felháborodást váltott ki, az iskolafenntartó közleményben tudatta, hogy nagyon szomorúak a történtek miatt, de hangsúlyozta, a fiú igenis szabályt sértett a frizurájával. Annyit azért elismertek, hogy az igazgatóhelyettes nem a legmegfelelőbb módon kezelte a helyzetet. A közlemény tudatta: a fiú családjától bocsánatot kértek, az igazgatóhelyettest pedig fizetetlen szabadságra küldték.

Az iskola honlapja szerint azonban az igazgatóhelyettest az incidens óta előléptették iskolaigazgatóvá.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik