Élet-Stílus

Az összes barátját felhívta, hogy elmesélje, nyert a lottón – hiba volt

A brit férfi már minden fontot beosztott a „nyereményből”.

Dean Smethurst azon kevéssé szerencsés emberek közé tartozik, aki azzal került a hírekbe, hogy nem nyert a lottón. Pontosabban egy ici-picit nyert, de…

A 32 éves brit férfi május 8-án elment a farnworthi Tescóba, és vásárlás után ellenőriztette a lottószelvényét, hátha kihúzták legutóbb a számait. Az alkalmazott azt mondta neki, hogy a gép szerint nyert, de az összeget nem fizethetik ki neki, fel kell keresnie a szerencsejátékos céget.

Smethurst izgatottan rohant haza, utánanézett az interneten, hogy mit jelenthet mindez, és arra jutott, hogy minden bizonnyal 50 ezer fontnál (18,6 milló forint) nagyobb nyeremény üti a markát. Azonnal telefont ragadott, hogy megossza a remek hírt a rokonokkal és a barátokkal. Éjszaka alig bírt aludni az izgalomtól, és már azt is kitervelte, mire költi a nyereményt: az épp folyamatban levő lakásfelújítás mellett egy barbadosi családi nyaralást tervezett.

Reggel azzal kezdte a napot, hogy felhívta a lottótársaságot. Így tudta meg, hogy összesen 6 (azaz hat) fontot nyert.

Mint kiderült, az okozhatta a félreértést, hogy szelvénye a szombati mellett a szerdai játéknapra is érvényes volt, és a lekérdezés pillanatában épp a szerdai sorsolás zajlott – ezért jött az automatikus üzenet, hogy nem tudják kifizetni neki a nyereményt.

 

 

Akiket tönkretettek a lottómilliók
Öngyilkosság, drogfüggőség, börtön – a legnagyobb lottóvesztesek tragikus sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik