Élet-Stílus

Fejfájással ment el aludni, kómába esett és négy nap múlva kelt fel. Meglepetésére addigra lett egy babája

December 2-án nem érezte jól magát a 18 éves Ebony Stevenson, fájt a feje, úgyhogy lefeküdt aludni. Nem sokkal később már kórházba szállították, ahol mesterségesen kómában tartották, mikor pedig négy nappal később felkelt, meglepetésére már volt egy gyereke. Nem tudta, hogy állapotos – írta a Mirror.

A fizioterapeutának tanuló lánynak, nem nőtt a hasa, reggeli rosszullétek sem gyötörték és nem maradt ki a menstruációja sem. A baba az egyik méhében rejlett, Stevenson ugyanis egy ritka rendellenségben, kettős méhűségben (uterus didelphysben) szenved.

Ez egy születési rendellenesség, amikor a babának, itt Stevensonnak a fejlődés közben elmaradt a Müller-csövek összeolvadása, ami miatt két külön méhhel jött világra. 3000 nőből egy embert érint. Stevenson esetében csak az egyiknek van petevezetéke, ami azt jelenti, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy teherbe essen. Mindezekről pedig nem tudott a fiatal lány.

Miután december másodikán aludni tért, több rohama is lett, kórházba szállították, mesterséges kómába helyezték, majd a vizsgálatok alatt kiderült, hogy terhességi magas vérnyomása (preeclampsiája) van. Így derült ki, hogy várandós.

Azonnal császármetszést kellett alkalmazniuk az orvosoknak, december harmadikán hajnalban, 1 óra 32 perckor jött világra a kislány 3,45 kilóval. Mindössze három órával az első roham után.

Stevenson december 6-án kelt fel a kómából, és akkor tudta meg, terhes volt és lett egy kislánya, aki Elodie nevet kapta.

Amikor felkeltem, emlékszem, az ápolók mondták nekem, hogy van egy babám, és azonnal rárakták a mellkasomra. Tudom, hogy szörnyen hangzik most, de megkértem, hogy vegyék el, annyira össze voltam zavarodva, és biztos voltam benne, valami félreértés történt.

– nyilatkozta később, végül az anyukája magyarázta el a történteket. Visszavitték neki a csecsemőt, és

őssze voltam még zavarodva, és meg is ijedve, de egy csodálatos pillanat volt.

Az orvosok Elodie súlyából arra a következtetésre jutottak, hogy időben jött világra. Végül december 13-án engedték ki anyát és lányát a kórházból, mikor is Elodie megismerkedhetett a nagybátyaival és nagynénjeivel: a 12 éves Kennedyvel, a nyolcéves Poppyval, a hároméves Piával és a kétéves Navyvel.

Annak ellenére, hogy nem volt időm felkészülni erre, nem változtatnék semmit. Minden reggel annyira izgatott vagyok, hogy újra láthassam, és hogy még egy napot tölthessek el a drága pici csodámmal

– mondta a boldog anya.

Kiemelt kép: SWNS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik