Élet-Stílus

A tévét nézve vette észre az orvos, hogy az egyik szereplő rákos

Sokszor hallani olyanról, hogy azért hal meg valaki, mert túl későn vette észre, vagy vették észre rajta, hogy beteg. Hasonló fordulhatott volna elő egy nővel is, de szerencsére a tévében meglátta egy orvos.

Munka után ledőltem pihenni, gyönyörű tengerparti házakat néztem a tévében és álmodoztam. De ekkor észrevettem egy csomót. Feleszméltem, úristen, lehet, hogy egészségügyi problémája van

– nyilatkozta később dr. Eric Voigt, fül-orr-gégész (egyébként korábban az orrtúrás veszélyére hívta fel a figyelmet), aki a HGTV Beachfront Bargain Hunt (magyarul nagyjából Tengerparti házvadászok) című műsorát nézte a múlt hónapban, és észrevette, hogy az az egyik vendég nyakán lehet, hogy egy rákos csomó van. A nő Nicole McGuinness volt, az orvos vissza is tekerte a műsort, hogy még egyszer szemügyre vegye a kitüremkedést, és azon gondolkozott, hogy vegye fel a kapcsolatot a nővel, akiről azt gondolta, nem is tud arról, hogy veszélyes lehet a daganat a nyakában.

Végül úgy akadt rá, hogy posztolt egy videót a műsorból a #BeachFrontBargainHunt hashtaggel a közösségi oldalakra. Két hét alatt ért el az üzenet a 32 éves McGuinnessig, Voigt pedig azt tanácsolta neki, hogy menjen el ultraszonográfiára és biopsziára, hogy kiderüljön, mi is az a csomó.

És beigazolódott az, amit az orvos gondolt, pajzsmirigyrákja van McGuinnessnek, aki természetesen elkeseredett a hír hallatán, de nagyon hálás a doktornak.

Ez egy csoda szerintem, hogy a tévében nézve látta meg

– mondta a nő a Good Morning America című műsorban, ahol először találkozott élőben Voigttal. McGuinnesst nem mellesleg akkor nyilvánították éppen gyógyultnak a súlyos agyrákjából, mikor szerepelt a Beachfront Bargain Huntban.

Kiemelt kép: YouTube, via vt.co

Ajánlott videó

Olvasói sztorik