Kultúra

Sörjóga és mesterséges intelligencia is lesz az EFOTT-on

Az ország legrégebbi fesztiválja nem zárkózik el az újításoktól.

Talán John Newman lesz a legnagyobb dobása a jövő kedden induló EFOTT-nak, de a koncertek és a workshopok mellett a rendhagyóbb időtöltésre fogékonyak is tudnak miből válogatni: lehet majd sörjógázni, ELTE-sek által összeállított kihívásokon részt venni, és új dolgokra tanítani a T-Systems mesterséges intelligenciáját.

A Kitchen Budapest és a Healium Decoration által felépített virtuális rendszerben a látogatók hat témakörben beszélgethetnek a robottal, ami a válaszok alapján képes lesz tanulni, fejleszteni magát. A szoftver tervezői azt remélik, hogy az is kiderül, mennyire képesek a látogatók  emberi lényként kezelni a robotokat.

Hasonlóan rendhagyó elfoglaltság lehet a fesztiválon a sörjógázás. A tradicionális pózokat piálással összekötő kikapcsolódási forma nemzetközi szinten már elég népszerű, hozzánk még csak most kezd betörni, de már itthon is megvannak a hívei. Közéjük tartozik a Biebers együttes, akik szintén lelkesen várják a naponta tartott workshopokat.

Az EFOTT július 10-én kezdődik, és július 15-ig tartják Velencén. Fellép tobbek között Jesse J, John Newman, a Halott Pénz és a Volbeat is. A fesztivál teljes programja itt tekinthető meg.

Kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik