Élet-Stílus

Egymillió szál rózsát rendeltek az 1,7 milliárdos esküvőre

Az óvatos iparági becslések szerint nagyjából 5 millió fontba (1,7 milliárd forintba) kerülhetett a nigériai származású Folarin Alakija és az iráni Nazanin Jafarian Ghaissarifa esküvője, amit az oxfordshirei Blenheim-palotában tartottak június második hétvégéjén.

A számlát a harmincas évei végén járó vőlegény anyja, a 66 éves Folorunsho Alakija fizette. A nigériai olajmágnás 2014-ben lett, a szórakoztatóipar királynőjét Oprah Winfrey-t megelőzve a világ leggazdagabb afrikai származású nője. Becsült vagyona 2.1 milliárd dollár körül mozog.

A vőlegénynek ez a második házassága, első felesége, egyetlen gyermekének anyja tragikusan fiatalon, rákban halt meg. A menyasszony nem csak szép, hanem okos is: amellett, hogy modellkedett, általános és orvosi biotechnológiát tanult a Manchesteri Egyetemen.

Az ifjú pár (Fotó: Instagram)

A esküvő költségei olyan apróságokból adódnak össze, mint például a vidéki kastély, illetve a kertjébe egyedileg felépített, márványpadlós sátor bérleti díja. A márványpadlóba természetesen arannyal gravírozták bele az ifjú pár neveinek kezdőbetűit. Az ünnepi helyszíneket egymillió szál fehér rózsával dekorálták.

Az ötfogásos menü olyan különlegességeket tartalmazott, mint a ropogós kacsatojás, a nyelvhalfilé, lassan párolt oxfordi marhahús, vagy a rosépezsgővel bolondított ehető virágok. A nyolc emeletes, három és fél méter magas esküvői tortát jégbe fagyasztott rózsák díszítették. A meglepetés fellépő az amerikai énekes, Robin Thicke volt.

Az angliai esküvő valójában csak a díszes vendégseregnek szóló felhajtás volt. Az ifjú pár már tavaly novemberben egybekelt egy hagyományos, nigériai esküvőn, Lagosban.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik