Élet-Stílus

Kirúgták a tanárt, mert a csomagtartóban autóztatott diákokat

A tanárnő 11 diákot zsúfolt be autójába, hogy egy alig párszáz méterre lévő hipermarketbe menjen velük, rágcsálnivalókat venni.

Az amerikai Oklahoma egyik általános iskolájában tanító Heather Cagle még októberben követette el a meggondolatlan tettet, ami miatt az iskolavezetés most karácsony előtt elbocsájtotta – jelentette a helyi sajtó. A nő a beszámolók szerint sírva fakadt a döntést hallva, és több szülő és diák is támogató öleléssel búcsúzott tőle.

A tanárnő ellen azután indult eljárást, hogy egy szülő rendőrségi feljelentést tett az október 21-én történt eset miatt, amikor Cagle 11 diákját gyömöszölte be Honda Accordjába, hogy a közeli WalMartba menjenek, iskolaidő alatt. A 12 éves tanulók közül ketten csak a csomagtartóban fértek el, heten utaztak a hátsó ülésen, és a padlóra feküdve, és ketten az anyósülésen.

A nő ügyvédje túlzásnak nevezte az ügyfele ellen indított eljárást. Szerinte egy diák sem volt arra kényszerítve, hogy beüljön az autóba, senki sem volt veszélyben és mindenki jól szórakozott. Cagle „szörnyű hibának” nevezet az esetet, közölve, hogy ő csak „valami kedveset akart tenni”, amikor elvitte magával a gyerekeket a WalMartba. Ami egyébként az iskola mögött van, és az autóval alig pár száz métert tettek meg, egy parkolóban. Az esetről szóló amerikai híradások egyikében sem merült fel, hogy miért nem mentek gyalog, hamár olyan fontos volt tanítási időben vásárolni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik