Élet-Stílus

Kocsmai útmutató karácsonyi italozóknak

Szigorú szabályok listáját állította össze az egyik brit kocsmatulajdonos az alkalmi ivóknak. Tanácsai cseppet sem barátiak.

Az ünnepek előtti hetekben Nagy-Britanniában minden cég és sok baráti társaság karácsonyi partikat szervez, pubokban gyűlik össze, hogy az év vége előtt még egyszer kirúgjanak a hámból. És hát, ki is rúgnak…

Sok dolgozó azonban csak ilyenkor, egyszer egy évben iszik. Ám az ilyen vendégeket az egyik devoni kocsmatulajdonos elég idegesítőnek találja. Ezért a hely Facebook oldalán egy „ne tedd”- listát posztolt az alkalmi ivóknak – írja a The Times.

A tiltások között szerepel például, hogy ne menj a bárpulthoz addig, amíg nem döntötted el, mit rendelsz. „Ez nem a gondolkodás vagy választás helye” – állítja Steve Bowen, a plymouthi The Stoke Inn vezetője, aki az áfonyalevet különösen szégyenteljes választásnak tekinti.

A kocsmáros azokat a csoportokat is kritizálja, amelyek ahelyett, hogy egyben adnák le a rendelést, tíz külön részletben fizetnek.

Mivel az alkalmi látogatók nem elég gyakorlottak, lehetőleg ne kezdjenek délután négykor inni – szól a következő jó tanács. „Amatőr vagy, jobb, ha nem maratoni ivással indítasz!”

A tulaj nem rejti véka alá azt sem, hogy a csinos lányok és a pub rendszeres vendégei az elsők a sorban: „lehet, hogy mindenkinél régebben sorakozol, de ez nem azt jelenti, hogy te vagy a következő. Azt a pultos dönti el, szóval ne húzd ki a gyufát!”

Az apró kopogtatása a pulton és a bankjegy látványos lengetése figyelemfelhívás céljából szintén nem jó pont.

A szabályokat eredetileg Rob Halden brit komikus fogalmazta meg, a devoni kocsmáros csak átvette őket, amivel nagy port kavart. A pub Facebook oldalán öt nap alatt 1500-an szóltak hozzá a poszthoz, többen arrogánsnak nevezve a férfit.

Mr. Brownnak erre is volt válasza: „azoknak a 98 százaléka, akik kapcsolatba léptek velem, vették a humort. A maradék két százalék, na, ők a karácsonyi ivók!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik