Élet-Stílus

Metróállomáson szülte meg a gyermekét

A húszas évei elején járó nő a férjével együtt szállt le a metróról, amikor elfolyt a magzatvize. Alig negyed óra múlva már világra is hozta gyermekét.

Az eset a milánói metróban történt, hétfő este fél kilenckor – jelentette az olasz sajtó. Az egyiptomi származású nő egy 1-es metróról szállt le a Molino Dorino állomáson, amikor megindult nála a szülés. A beszámolók szerint kissé megszédült, amikor kilépett a szerelvényből, és meg kellett támaszkodnia, majd elfolyt a magzatvize.

A nőnél azonnal megindult a szülés, amit a kamerák felvételein át észleltek az állomás irányítótermében, ahonnan azonnal értesítették a mentőket. Három perccel később már orvosok voltak a nő mellett, aki végül ott helyben, a peronon adott életet egy kislánynak – közölte az olasz sajtó.

Az anyát és gyerekét kórházba szállították, és a jelentések szerint mindketten egészségesek.

Az esettel kapcsolatban a The Local olasz kiadása megjegyezte: bár van rá példa, rendkívül ritka esemény, hogy egy anyára a metrón jön rá a szülés. A lap cikke szerint például a már több mint 150 éves múlttal rendelkező londoni metróhálózatban is mindössze három esetet jegyeztek fel: az elsőt 1924-ben, a másik kettőt pedig mind 2009-ben.

Sokkal gyakoribb, amikor egy kismama repülés közben szüli meg gyerekét. A Hír24 csak az elmúlt két évben öt ilyen esetről számolt be.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik