Bárkinek lehet saját szigete

Olyan kényelmes, mint egy hotelszoba, miközben bárhova eljuthatunk vele, mint egy luxusjachttal.

Az ötlettel egy magyar származású osztrák cégtulajdonos, Orsós Gábor rukkolt elő: az ő tervei alapján készül most az a háromemeletes lakósziget, ami a tervező elmondása szerint ötvözi magában a luxusszállodák és jachtok összes előnyét.

A mozgó sziget, amin a jakuzzi, a napozóterasz és a moziszoba is alapfelszereltség, egyenként 1,4 milliárd forintba kerül. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az első prototípus már másfél-két éven belül el is készülhet – mondta el az AFP-nek Orsós Gábor.

A szigetek egyik legnagyobb előnye, hogy – bár nem rendelkeznek saját motorral – bárhova elvontathatóak, emellett teljesen önfenntartóak. A szükséges energiát napelemekkel és szélturbinákkal termeli meg, és képes arra, hogy a tengervízből a fedélzeten nélkülözhetetlen édesvizet állítson elő. A hat hálószobával és három konyhával rendelkező szigeten egyszerre 12 ember fér majd el kényelmesen.

Az Orsós-szigetek iránt egyébként már most nagyon nagy a kereslet. Érdeklődnek az Egyesült Államokból, Kínából és Ausztráliából is, sőt a tervező elmondása szerint már az első előrendelések is megérkeztek.

Címkék: szigetorsós