Élet-Stílus

Del Bosque listája: Messi, Ronaldo, Schweinsteiger

A spanyol szövetségi kapitány egy interjúban elárulta, hogy Lionel Messit, Cristiano Ronaldót és Bastian Schweinsteigert jelölte a France Football és a FIFA közös szavazásán.

A világbajnok spanyol együttes szövetségi kapitánya természetesen nem szavazhatott saját tanítványaira – így a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München csillagára esett a választása.

A Marcának nyilatkozva Del Bosque azzal indokolta választását, hogy az egész évet tekintve szerinte ez a három futballista alkotott igazán maradandót. A szakembert nyilván a november 29-én esedékes spanyol szuperrangadóról, a Camp Nouban rendezett Barcelona-Real Madridról is kérdezték, s bár legnagyobb klubsikereit a fővárosiak élén érte el, a szövetségi kapitány ezúttal igyekezett távolságtartó maradni.

„Mindenképpen semlegesen közelítek a mérkőzéshez: egyik csapatnak sem drukkolok majd. Mindkét csapatban válogatottak futballoznak, ez a minimum, ami egy szövetségi kapitánytól elvárható” – fogalmazott az edző.

Az „aranylabdás-vokssal” kapcsolatban a spanyol lapok ugyanakkor úgy spekulálnak, hogy Del Bosque elsősorban azért választotta a három kiszemeltjét, hogy ne kelljen voksolnia Wesley Sneijderre. Az Inter BL-győztes és vb-ezüstérmes középpályása ugyanis a legnagyobb riválisa a két spanyolnak, Xavi Hernandeznek és Andres Iniestának.

A Reallal két BL-t is nyerő Del Bosque indoklása ugyanakkor megállja a helyét, hisz Messi és Ronaldo – a szürkébb vb kivételével – tavasszal és ősszel is pazar ütemben lődözte a gólokat, míg Schweinsteiger ugyan csak dobogós helyezésekkel (BL-ezüst, vb-bronz) gazdagodott idén, viszont a BL-ben és a vb-n is remekelt, ráadásul ősszel sem esett vissza a teljesítménye – mint például épp Sneijderé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik