Élet-Stílus

Tíz futballista, aki nem olyan jó, mint a híre

A Goal.com szakírója összeállította azoknak a játékosnak a listáját, akik nem olyan jók, mint amilyen híresek, vagy ahogy azt gondolnánk róluk.

Carlo Garganese tízes listáján olyan ismert, sztárolt labdarúgók is szerepelnek, mint Rio Ferdinand, Petr Cech, Philipp Lahm, Theo Walcott vagy éppen Zlatan Ibrahimovic.

A Goal.com cikkírója nem vonja kétségbe a Barcelona svéd csatárjának zsenialitását, ugyanakkor kritikaként megfogalmazza, hogy a 28 éves labdarúgó a Bajnokok Ligája- és a válogatott mérkőzéseken nem annyira termékeny, ahogy az tőle elvárható lenne. Noha nekünk, magyaroknak erről másféle tapasztaltaink vannak, a kritikus szerint amíg Ibra ezen nem változtat, nem említhető egy lapon Lionel Messivel és Wayne Rooneyval.
A világ egyik legjobb középső védőjének tartott Ferdinanddal meg az a baj, hogy megbízható társ, Nemanja Vidics vagy John Terry nélkül korántsem olyan betonbiztos hátvéd, mint a nevezettekkel kiegészülve – írja Garganese, aki szerint a földkerekség legjobb hálóőrei között emlegett Cech rengeteget hibázik, Lahm pedig azért nem nevezhető világsztárnak, mert egy „bizonyos” Kazim Kazim is képes hintába ültetni…

A korántsem megtisztelő első hely Steve Mandandaé (MTI/EPA)

A korántsem megtisztelő első hely Steve Mandandaé (MTI/EPA)

A tízes listán második Walcott ugyan gyors, de – hogy a korábbi angol válogatott Chris Waddle-t idéző Garganese véleményét röviden összefoglaljuk – „nincs esze” a játékhoz.

Az első helyére aligha büszke Steve Mandanda, a Olympique Marseille válogatott kapusa pedig hiába mozgékony, jó reflexű, amikor sokszor tétován mozdul ki a kapujából, rosszul helyezkedik és a beívelésekkel is nagyon könnyen zavarba hozható. Vele kapcsolatban záró gondolatként ez szerepel: érthetetlen, miért ő a franciák második számú kapusa.

„Top” 10

10. Miguel Veloso (portugál, Sporting)
9. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Barcelona)
8. Rio Ferdinand (angol, Manchester United)
7. Sergio Busquets (spanyol, Barcelona)
6. Petr Cech (cseh, Chelsea)
5. Robert Acquafresca (olasz, Genoa)
4. Philipp Lahm (német, Bayern München)
3. Gael Clichy (francia, Arsenal)
2. Theo Walcott (angol, Arsenal)
1. Steve Mandanda (francia, Marseille)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik