Börtönbe megy a székkel dobálózó szurkoló

Három és fél éves börtönbüntetésre ítélték azt a marseille-i szurkolót, aki az Atético Madrid elleni BL-meccsen székkel fejen dobta az egyik intézkedő rendőrt.

Első fokon három és fél éves börtönbüntetést, valamint emellett ezer eurós bírságot szabott ki egy spanyol bíróság Santos Mirasierrára, arra a marseille-i szurkolóra, aki az Atletico Madrid elleni, október elsején lejátszott Bajnokok Ligája-mérkőzésen megsebesített, székkel fejen dobott egy intézkedő rendőrt.

Egyébként az ügyész nyolc év börtönbüntetés kiszabását kérte. A mostani ítélet ellen tíz napon belül lehet fellebbezni.

A madridi összecsapást övező botrányok miatt az Atlético Madridnak zárt kapuk mögött kellett lejátszania a november 26-i, PSV Eindhoven ellen 2-1-re megnyert BL-meccsét.

A marseille-i tábor

A Marseille és az Atlético a jövő héten is találkozik, és a francia klub szurkolói halálosan megfenyegették spanyol ellenlábasaikat.
Az Olympique Marseille hívei e-mailben tudatták az Atlético-táborral, hogy közülük nyolc embert megölnek. A spanyol egyesület válaszként eltanácsolta rajongóit a marseille-i utazástól, ugyanakkor Alfredo Perez Rubalcaba spanyol belügyminiszter azt mondta: bízik a francia rendőrségben.

Címkék: foci