Nem villogtak a magyaros csapatok a Premier League-ben

Gera Zoltán és Halmosi Péter együttese, a Fulham, illetve a Hull City döntetlent játszott, míg Fülöp Márton Sunderlandje hazai pályán három góllal kikapott Bolton Wandererstől az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Aston Villa és Fulham – nem túl izgalmas – találkozóján nem született gól, így a birminghami csapat elszalasztotta az esélyét, hogy feljöjjön a harmadik helyre. Érdekes, hogy a két csapat az előző körben is 0-0-át játszott: az Aston Villa a MU-val, a Fulham pedig a Liverpoollal ikszelt. A londoniaknál Gera Zoltán ezúttal is csere volt – a 85. percben állt be.

Nem bírt egymással az Aston Villa és a Fulham (MTI/EPA)

Halmosi Péter is a kispadon kezdett, és a 69. percben lépett pályára a Hull Cityben, amely ugyan vezetett, ám a végén csak egy ponttal távozott a hozzá hasonlóan újonc Stoke City otthonából. A Hull zsinórban harmadszor ért el döntetlent.

Fülöp Márton csapata, a Sunderland hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedett a Boltontól. A magyar kapus a kispadon nézte végig a meccset, helyette a sérüléséből felépült Craig Gordon kapott bizalmat. Bár olykor bizonytalannak tűnt, nem rajta, hanem az ügyetlenkedő védőkön ment el a meccs.

Vasárnapi derbik

Vasárnap két városi rangadóra kerül sor. Az éllovas Chelsea a jelenleg ötödik helyen álló Arsenalt fogadja. Mind a két csapatban rengeteg a hiányzó: Drogba eltiltás, Joe Cole, Belletti, Essien, Carvalho és Di Santo sérülés miatt nem játszhat a hazaiaknál, míg a vendégeknél Diaby, Toure, Walcott és Eboue szerepel a maródiak listáján. Noha Adebayor, Sagna és Nasri sem teljesen egészséges, elképzelhető, hogy ők hárman ott lesznek a londoni derbin.

„Tíz pont a hátrányunk, így már le vagyunk írva. De mi nyerni megyünk a Stamford Bridge-re, tudjuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket” – így Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

A címvédő, jelenleg harmadik helyen álló Manchester United a tabellán 14. City vendége lesz. A legfrissebb hírek szerint a City legnagyobb ásza, a kisebb bokasérüléssel bajlódó Robinho pályára léphet a rangadón, és a legutóbbi két meccset kihagyó Berbatov is felépült, a héten már edzett, csak Sir Alex Fergusonon múlik, hogy harcba küldi-e. Az örökmérleg a United felé billen, ám a City tavaly oda-vissza legyőzte a helyi riválist.

Premier League, 15. forduló:
Aston Villa-Fulham 0-0

Middlesbrough-Newcastle United 0-0

Stoke City-Hull City 1-1 (0-1)
Gól: Fuller (73., 11-esből), ill. M. King (45.)

Sunderland-Bolton Wanderers 1-4 (1-3)
Gól: Cisse (11.), ill. Taylor (18.), Cahill (21.), Elmander (39., 55.)

Wigan Athletic-West Bromwich Albion 2-1 (0-0)
Gól: Camara (61.), Boyce (87.), ill. Miller (47.)

Vasárnap:
Manchester City-Manchester United, 14:30
Portsmouth-Blackburn Rovers, 16:00
Tottenham Hotspur-Everton, 16:00
Chelsea-Arsenal, 17:00

Hétfő:
Liverpool-West Ham United, 21:00

Címkék: foci