Változhat a lakástámogatási rendszer

Eltörölnék vagy 35 évről 40-re emelnék a lakástámogatás korhatárát, a módosítások tavasszal kerülnének az Országgyűlés elé - írta a Világgazdaság.

Bár a kormány részéről az úgynevezett szocpoltámogatás módosításáról szóló híreket nem erősítették meg, a lap értesülése szerint a kabinet a szabályozás átalakítására készül, többek között a korhatár tekintetében.

Az egyik változat szerint egy az egyben megszüntetnék a támogatás igénybevételének jelenleg 35 éves korhatárát, a másik szerint pedig 40 évre emelnék azt. A kormány – pontosabban a kabineten belül ezzel foglalkozó szakemberek – ugyanis úgy ítéli meg, hogy a 35 éves korhatár már nem életszerű, hiszen a gyermekvállalási időszak kitolódása miatt sokan eleve elesnek a lakástámogatás lehetőségétől. A Világgazdaság információi szerint az 5 milliós és 15 milliós összeghatár ugyanakkor nem módosulna.

Bár egyes hírek szerint a javaslatokról már folyik az egyeztetés a pénzügyi tárca és az államkincstár között, a PM-nél viszont azt közölték, hogy egyelőre nem találkoztak ilyen irányú módosítási szándékkal – olvasható a lapban.

Címkék: ingatlan