Percről percre: északír–magyar

A 2008-as év zárásaként a magyar labdarúgó-válogatott az északírekkel csap össze szerda este. Erwin Koeman több alapembert kihagyott a keretből, és a helyettük szereplőktől azt várja, próbálják meg kiszorítani a most hiányzókat.

Barátságos mérkőzés:
Észak-Írország-Magyarország 0-2 (0-0)
Belfast, Windsor Park. Vezeti: Schörgenhofer (osztrák)
Gól: Torghelle (57.), Gera (72.)

Észak-Írország: Taylor (Mannus 46.) – McGivern, Duff (McGinn 54.), Evans, Baird – O’Conner, Brunt (Paterson 69.), Clingan, Gillespie – Healy (Thompson 88.), Lafferty (Shields 46.)

Magyarország: Babos – Bodnár, Vanczák, Juhász, Halmosi – Vadócz, Tóth (Dárdai 88.) – Gera, Huszti (Dzsudzsák 84.) – Torghelle (Feczesin 82.), Rudolf

93. perc: Koeman csapata sorozatban harmadik meccsét is megnyerte, és bizakodva várhatja a 2009-es évet. Megérdemelten győztük le, borzalmas körülmények között az északíreket.

90. perc: Letelt a 90 perc. Utolsó 2008-as meccsét is nyerte a válogatott. A hosszabbításban ne kapjunk gólt, és tökéletes lesz a belfasti este.

Terry fejesével 2-1-re vezetnek az angolok Berlinben.

88. perc: Dárdai is kap két perc játéklehetőséget.

87. perc: Nyomnak a hazaiak, de a magyar védelem a kítűnő Juhásszal az élen gond nélkül hatástalanítja a rohamokat.

84. perc: Dzsudzsák váltja a rendkívülien aktív Husztit.

82. perc: Először cserélt Koeman: Torghelle helyett Feczesin a pályán.

Sok a durva szabálytalanság, érthető okokból egyre frusztráltabbak a házigazdák. A bírónak már rég ki kellett volna néhány északírt szórnia.

75. perc: Babost tornáztatták meg kétszer az északírek, de igazán nem kellett nyújtózkodnia a magyar portásnak.

72. perc: Az egész meccsen csalódást okozó Gera Zoltán beindult kapott remek szöktetést, a Fulham légiósa nem passzolt Torghellének, hanem jó 25 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Mannusnak esélye sem volt a hárításra. (0-2)

69. perc: Az északír kapitány már negyedszer cserélt, Koeman egyelőre a kezdőcsapatot játszatja.

A leverkuseni Helmes találatával egyenlítettek a németek Anglia ellen.

66. perc: Huszti beadása után Gera fejese nem a kapuba, hanem szögletre pattant az északír kapusról.

Torghelle és Evans keresi a labdát (MTI)

64. perc: A bekapott gól óta vérszemet kaptak a hazaiak, beszorult a Koeman-csapat.

62. perc: Északír szöglet után a visszatett labda a felső lécen pattant meg. Babos biztosított, de azért nem volt veszélytelen a helyzet. Az időjárás továbbra sem kegyes a felekkel: a szél kiszámíthatatanul kavarog, az eső is zuhog.

A selejtezőcsoportunkban szereplő dánok hazai pályán 0-1-re kikaptak Walestől.

57. perc: Vezet Magyarország! Torghelle és Huszti játszott össze a bal szélen. Az apró termetű középpályás tört be a tizenhatoson belülre, már maga is befejezhette volna, de visszatette az érkező társnak, akinek már nem volt nehéz dolga. (0-1)

54. perc: Az északírek beadását szerencsétlenül találta el Vanczák, a labda Healy elé pattant, ám Babos remekül védte a szöget. A hazai csatár feltehetően lesen volt.

50. perc: Bodnár kapott jó labdát a jobb szélen, sajnos a szünetben becserélt kapus lefülelte a beadást.

Hollandia 2-1-re vezet a svédek ellen, az olaszok pedig 1-1-re állnak Görögországban.

47. perc: Veszélyes hazai beadás a jobb szélről, Vadócz tisztázott. A szögletet simán kivágták Vanczákék.

46. perc: A magyarok kezdték a második félidőt. Az északír kapitány két helyen is változtatott.

Az első félidőben nem esett gól: a hazaiaknak helyzetük sem volt, míg a mieink háromszor veszélyeztettek. Sokkal többet van nálunk a labda, a támadásaink átgondoltabbak, az északírek a félidő nagy részében csak romboltak.

45+2. perc: Az osztrák bíró lefújta az első félidőt.

45. perc: Vége a rendes játékidőnek. A hosszú ápolás miatt a féldő utolsó perceiben a biztonságra törekedett mind a két együttes. A szél közben egyre erősebb.

39. perc: Juhász és Clingan fejelt össze egy magyar szögletet követően. Mind a két játékosnak felszakadt a fejbőre, de úgy tűnik tudják folytatni.

A hollandok van Persie találatával vezetnek a mi világbajnoki selejtezőcsoportunkban szereplő svédek ellen. A világbajnok olaszok a félidőben gólnélküli döntetlenre állnak Görögországban.

33. perc: Rudolf gyönyörűen játszotta magát szabadra a jobb szélen Torghelle csúsztatását követően. A beadásra Huszti érkezett középen teljesen üresen, sajnos a lövése lecsúszott, és a labda méterekkel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

29. perc: Lafferty egy kíméletlen belemenés után megkapta a meccs első sárgáját.

Maxi Rodriguez góljával 1-0-ra vezet az argentin válogatott Skócia ellen Maradona debütáló meccsén. Az angolok eközben Upson ballábas bombájával verik a németeket.

26. perc: Rudolf lépett ki középen két védő között, majd Torghelléhez passzolt, akinek a testcselét ketten is megették. A lövés sajnos gyenge volt és pontatlan.

22. perc: Nincsenek helyzetek, mezőnyjátékkal telnek az utóbbi percek. Torghelle adta el a labdát a magyar térfélén, de szerencsére nem lett belőle baj. Koeman azonnal lehordta a magyar támadót.

Eltelt az első negyedóra. Támadóbban lép fel a magyar csapat, többet van nálunk a labda. Bodnár a jobb szélen fel-alá zakatol, de idáig senkire nem lehet panasz.

15. perc: A másik oldalon Lafferty elől tisztázott az utolsó pillanatban Juhász.

14. perc: Torghelle nem túl erős lövése csurgott el a kapu előtt, egy látványos magyar összjáték után. Miénk az első nagy helyzet.

13. perc: Bodnár szenzációs, jó 40 méteres átadását Gera lekezelte a hazai tizenhatos jobb szélén, de a beadása lecsúszott.

11. perc: Mindkét csapat sokat mozog, támad, reméljük bírják a mieink 90 percig a tempót. Közben eleredt az eső Belfastban.

8. perc: Huszti ugratta ki remekül a bal szélen Halmosit, akinek a beadását szögletre rúgták a védők. A sarokrúgásból nem lett semmi.

Nagyon jó a hangulat, reméljük hamar elszomorítják Geráék a hazai szurkolókat. A meccsel egy időben kezdődött a német-angol összecsapás. Ha ott gól esik, természetesen jelezni fogjuk. A lap alján rendszeresen frissítjük az eredményeket, érdemes lesz néha ránézni.

3. perc: Tóth Balázsé az első lövés. A tizenhatos sarkáról eleresztett bomba jócskán célt tévesztett.

A Nemzeti Sport becslése szerint 18 ezren látogattak ki a Windsor Parkba.

1. perc: A házigazda kezdte a mérkőzést.

A hazaiak zöld-fehérben, a magyarok tiszta fehérben játszanak.

Pályán a csapatok. Fúj a szél, de az eső nem esik Belfastban. A magyar válogatott, akárcsak a házigazda két csatárral kezd pillanatokon belül.

Eddigi eredmények:
Hollandia-Svédország 3-1
Görögország-Olaszország 1-1
Luxemburg-Belgium 1-1
Ausztria-Törökország 2-4
Svájc-Finnország 1-0
Szlovénia – Bosznia-Hercegovina 3-4
Dánia-Wales 0-1
Dél-Afrika – Kamerun 3-2
Románia-Grúzia 2-1
Ukrajna-Norvégia 1-0
Málta-Izland 0-1
Azerbajdzsán-Albánia 1-1
Szerbia-Bulgária 6-1
Szlovákia-Liechtenstein 4-0
Montenegró-Macedónia 2-1
Ciprus-Fehéroroszország 2-1
Izrael-Elefántcsontpart 2-2

Címkék: foci