Ibrahimovic két bombagólja döntött (videó)

A címvédő Internazionale svéd csatára két zseniális megmozdulásának köszönhetően diadalmaskodott a Palermo otthonában, és továbbra is vezeti a tabellát. A Juventus már csütörtökön nyert, vasárnap pedig a római derbin a Lazio és a Roma csap össze.

Rendhagyó módon már csütörtökön elkezdődött az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulója. Kezdésként a Juventus könnyedén elintézte otthon a Genoát, szombat este pedig következett az Internazionale, amely a Palermo vendégeként igyekezett megőrizni a helyét a tabella élén.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, helyzetek voltak mindkét oldalon, a Palermo volt talán egy hajszállal veszélyesebb. A második játékrész elején aztán először villant Ibrahimovic jobb lába: a svéd támadó – mivel senki nem támadta – gondolt egyet, és a tizenhatos jobb sarkáról célba vette a hosszú sarkot. Fontana hiába nyújtózkodott a Palermo kapujában, esélye sem volt elérni a kifelé kanyaradó labdát, amely a kapufáról védhetetlenül pattant a hálóba.

Negyedórával később ismét Ibrahimovic-ot ünnepelték a társak. A támadó jó 22 méterről végzett el egy szabadrúgásnak, és irtózatos erejű lövés a kapu közepébe csapódott. Fontana ezúttal talán védhette volna a bombát.

A hátralévő fél órában a svéd válogatott megszerezhette volna harmadik gólját is, de a Palermo kapusa a helyén volt, így már nem változott az eredmény.

Serie A, 12. forduló:


Palermo-Internazionale 0-2


Gól: Ibrahimovic (46., 62.)

Csütörtökön játszották:

Juventus Genoa 4-1

Vasárnapi meccsek:

AC Milan-Chievo 15 ó
Atalanta-Napoli 15
Cagliari-Fiorentina 15
Catania-Torino 15
Sampdoria-Lecce 15
Siena-Bologna 15
Udinese-Reggina 15
AS Roma-SS Lazio 20:30

Címkék: foci