Őszi bajnok a Debrecen

A Debrecen kétgólos győzelmet aratott Pakson Soproni Liga idei utolsó, 15. fordulójának nyitányán, így a hajdúságiak telelhetnek majd a tabella élén.

Az óvatos kezdés után a listavezető Debrecen került fölénybe, helyzeteket alakított ki, és az első játékrész végére megnyugtató előnyre tett szert.

A 20. percben Rudolf Gergely a tizenhatos jobb sarkáról csavart a jobb felsőbe (nagy gól volt!), majd a 39. percben Szakály is betalált: 19 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát.

A Loki a folytatásban elsősorban az eredmény megtartására koncentrált, és ezt sikerrel tette. A Paks kidolgozott ugyan néhány lehetőséget, de gól nélkül maradt. A szépítéshez Kiss járt a legközelebb, de öt méterről, ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt… A Debrecen megérdemelten jutott három ponthoz, melynek köszönhetően a Soproni Liga élén telelhet.

„Az első félidőben jobbak voltunk, lőttünk két gólt, emellett volt két kapufánk is. A második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott. Örülök az őszi elsőségnek” – magyarázta klubja honlapján Herczeg András, a DVSC, az őszi bajnok edzője.

Soproni Liga, 15. forduló:
Paksi FC – DVSC-TEVA 0-2 (0-2)
Gól: Rudolf (20.), Szakály P. (39.)

Szombat:
MTK Budapest-REAC, 15:00
Budapest Honvéd-Kaposvár, 18:00
Győri ETO-BFC Siófok, 18:00
ZTE FC-Szombathelyi Haladás, 18:00
Diósgyőri VTK-Kecskemét, 18:00
Vasas-Nyíregyháza Spartacus, 18:00

Vasárnap:
FC Fehérvár-Újpest FC, 17:30

Címkék: foci