Véget ért Buzsáky szezonja

Az idényben már nem léphet pályára a Queens Park Rangerst erősítő Buzsáky Ákos, aki kedden a Manchester United elleni angol labdarúgó Ligakupa-nyolcaddöntőben szenvedett súlyos térdsérülést. Ruud van Nistelrooy-t is műteni kell.

Az angol másodosztályú klub honlapja szerint a “mágikus magyarra” – aki az Old Traffordon 62.539 néző előtt 1-0-ra elvesztett találkozó 33. percében dőlt ki – 6-9 hónapos kihagyás vár. “Ákosnak letapadt a cipője, miközben a térde elfordult, s mivel nagy a baj, hamarosan megműtik” – közölte Paul Hunter csapatorvos.

Gareth Ainsworth ügyvezető szomorúan nyilatkozott a 26 éves válogatott középpályás elvesztéséről: “Nagy csapás ez a számunkra. Ákos óriási tehetség, és épp kezdett csúcsformába lendülni a bokaproblémái után. Mélyen lesújtott a sérülése, mindenben támogatni fogjuk a lábadozás során.”

A válogatottból is jó ideig hiányozni fog (MTI)

A Real Madrid holland futballsztárjának is megműtötték a térdét, és a magyar középpályáshoz hasonlóan az idényben már nem léphet pályára. A 32 éves csatár Dr. Richard Steadman kése alá feküdt az Egyesült Államokban. A specialista 2000-ben is megoperálta, amikor még a PSV Eindhoven színeiben szintén súlyos térdsérülést szenvedett. Bár eddig csak 2-3 hónapos kihagyásról lehetett tudni, a klub legfrissebb tájékoztatása szerint ebben az idényben már nem számíthat rá Bernd Schuster vezetőedző.

Van Nistelrooy múlt szerdán, a Juventus ellen otthon 2-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzésen vált harcképtelenné, és éppen az a külső szalagja roncsolódott, amelyet nyolc éve Steadman műtött meg.

Érkezik Tevez?

A Real Madrid az egyik leggólveszélyesebb játékosának kiesése miatt még januárban szeretne a poszton erősíteni. Az utóbbi hetekben rengeteget bírált Bernd Schuster listájának az elején az a Carlos Tevez szerepel, akit van Nistelrooy-hoz hasonlóan a Manchester Unitedtől szeretné elcsábítani a királyi gárda.

Az angol csapatban ugyanakkor csak kölcsönben szerepel – 10 millió fontért – Tevez, aki papíron továbbra is a brazil Sport Club Corinthians Paulista játékosa. A manchesteriek nem akarják elengedni a támadót, ám egyelőre nem tettek arra kísérletet, hogy 25 millió fontért végleg leszerződtessék az argentint.

A csere tehát nemcsak Fergusonékon múlik, ráadásul Tevez többet szeretne játszani az angol bajnokcsapatban. A skót mester az idei szezonban Wayne Rooney-t és Dimitar Berbatovot favorizálja, az argentin játékos többnyire a kispadon kezd.

Címkék: foci