Elverték a Liverpoolt és a Chelsea-t (videó)

Két nagycsapat búcsúzott az angol Ligakupától a 4. fordulóban: a listavezető Chelsea a Király Gábor nélkül felálló Burnley ellen bukott el hazai pályán, a Liverpoolt pedig az új trénerrel szárnyaló, és nem mellesleg címvédő Tottenham verte rövid időn belül másodszor.

November elején, a bajnokságban már összefutott a Liverpool a Tottenhammel, és akkor meglepetésre a londoniak 2-1-es győzelmet arattak. A Premier League-összecsapáson a legjobbjait küldte pályára Rafa Benítez, a Ligakupában viszont több helyen is változtatott a spanyol mester. A hétvégi bajnokihoz képest 10 új ember szerepelt a keretben, míg a Hotspurnél a néhány hete érkezett Harry Redknapp is tartalékolt.

A vörösök nyilván idén sem a Ligakupára koncentrálnak, így nem csoda, hogy sima vereséget szenvedtek. Az első félidőben a Pool védelme számos hajmeresztő hibával „segítette” a hazai együttest, amely Campbell (2) és Pavljucsenko révén háromszor is betalált. A fordulás után Plessis ugyan szépített, de pillanatokkal később az orosz támadó is belőtte a második gólját, lényegében eldöntve a mérkőzést.

A Poolnál Gulácsi Péter a kispadon kapott helyet, de nem került bevetésre. A hazai csapatnál viszont kapust kellett cserélni. Negyedórával a lefújás előtt Gomes ütközött Degennel, és az eszméletét vesztő brazil portást hosszú percekig ápolni kellett. Az első jelentések szerint nincsen komolyabb baja, a hétvégén feltehetően már pályára léphet.

A Liverpool veresége még megmagyarázható, de a Chelsea produkciójára nincsen mentség. A londoniak a sérüléséből felépülő Drogba találatával vezetést szereztek a másodosztályú Burnley ellen, ahol Király Gábor még csak a kispadon sem kapott helyet. A kiscsapat a második félidőben egyenlített, majd mivel további gól nem született a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem, következhettek a büntetők.

A Chelsea a legutóbbi négy tizenegyespárbaját elveszítette – többek között a BL-döntőben a Manchester United ellen – és most is kudarcot vallott. A londoniak kétszer is hibáztak (Bridge és Mikel) így a másodosztályú ellenfél ünnepelhetett a Stamford Bridge-en.

Drogba ráadásul eltiltásra számíthat, miután a 27. percben szerzett gólja után visszadobott a közönség soraiba egy feléje dobott pénzérmét. A szövetség a meccs után jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben, s valószínűleg megbünteti Drogbát. “Csak ünnepelni akartam a gólomat, amikor éreztem, hogy valami nekem csapódik. Sajnos meggondolatlan voltam, és visszadobtam a lelátóra az érmét. Nagy hibát követtem el, amiért elnézést kérek, remélem, senkit nem sebesítettem meg” – sajnálkozott a lefújás után a támadó.

Angol Ligakupa, 4. forduló:

Chelsea-Burnley 1-1 tizenegyesekkel 4-5
Tottenham Hotspur-Liverpool 4-2
Sunderland-Blackburn 1-2

—-Kiesett a Villarreal, szenvedett a Barcelona—-

A Real Madrid után a Villarreal is búcsúzott a spanyol labdarúgó Király Kupa negyedik fordulójában. A Villarreal a visszavágón nem tudta feledtetni az első mérkőzésen elszenvedett kínos, 5-0-ás vereségét, és simán kiesett a harmadosztályú Ejidóval szemben. A két héttel ezelőtti sokkoló meccs után a klubelnök Fernando Roig keményen kritizálta az együttest, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a csapat ledolgozza a hátrányt.

Szerdán azonban Roig bizakodása és feddése ellenére ismét szürkén játszott a Bajnokok Ligája-szereplő Villarreal, és nemhogy öt góllal, de egyetlen eggyel sem tudott nyerni. Az 1-1-es végeredménnyel az Ejido 6-1-es összesítéssel ment a nyolcaddöntőbe.

A bajnokságban vezető FC Barcelona továbbjutott, ám csak nehezen. A szintén harmadik ligás Benidorm az első meccshez hasonlóan hősiesen küzdött, s csupán Lionel Messi 11-es utáni találatával maradt alul újra 1-0-ra.

Spanyol Király Kupa, 4. forduló, visszavágó:
Almería–Rayo Vallecano 3–0
Tj.: az Almería 5–1-gyel

Atlético Madrid–Orihuela 0–0
Tj.: az Atlético Madrid 1–0-val

Barcelona–Benidorm 1–0
Tj.: a Barcelona 2–0-val

Deportivo La Coruna–Elche 2–0
Tj.: a Deportivo 4–0-val

Mallorca–Malaga 2–0
Tj.: a Mallorca 3–1-gyel

Santander–Real Murcia 2–0
Tj.: a Santander 3–2-vel

Real Betis–Castellon 2–0
Tj.: a Betis 4–0-val

Recreativo Huelva–Athletic Bilbao 2–1
Tj.: a Bilbao 3–2-vel

Sporting Gijón–Numancia 2–0
Tj.: a Sportig Gijón 3–0-val

Valencia–Portugalete 3–0
Tj.: a Valencia 7–1-gyel

Espanyol–Celta Vigo 3–0
Tj.: az Espanyol 5–2-vel

Valladolid–Hercules 2–2
Tj.: a Valladolid 7–3-mal

Villarreal–Poli Ejido 1–1
Tj.: a Poli Ejido 6–1-gyel

Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
Napoli-Salernitana (II.) 3-1
Udinese-Reggina 0-0 – büntetőkkel: 8-7
Sampdoria-Empoli (II.) 2-1

Címkék: foci