Élet-Stílus

Kiadták a legbiztonságosabb autók listáját

Egy német lap, az Auto Motor und Sport összegyűjtötte az Euro NCAP töréstesztjén a legjobb eredménnyel szereplő kocsikat.

Magyarországon talán az ár és a motor fogyasztása az elsődleges az autóvásárlásnál, de Németországban nemigen rúghat labdába egy kevésbé biztonságos modell. A vevők komolyan veszik az Euro NCAP tesztjeit. Az Auto Motor und Sport összegyűjtötte a legbiztonságosabb modelleket kategóriánként.

A lista nemcsak a független szervezet által adott csillagok számára épül, hiszen sok ötcsillagos van, hanem az annak alapját adó pontokra. A gyermekvédelem és a gyalogosgázolási eredmény most nem játszik szerepet, csak az autó az elölülő felnőttek védelmében mutatott teljesítménye frontális és oldalsó ütközéseknél.

A végső pontszám az oszloptesztért és az esetleges a biztonsági öv bekapcsolására figyelmezető jelzésért kapott pluszpontokkal együtt alakul ki.

A listán főként 2007-ben és 2008-ban piacra került modellek vannak, de egy-két 2006-os is szerepel, de nincsenek rajta a 2009-es modellév járművei, azaz például a VW Golf VI sem.

A teljes lista

A teljes lista

Ajánlott videó

Olvasói sztorik