McLaren: jövőre már B-csapattal indulnak

A Force India hivatalosan is bejelentette, hogy 2009-től szoros partnerségre lép a McLarennel és a Mercedesszel. A sereghajtó óriásit léphet előre.

Mostanra hivatalossá vált, amit már jó ideje tudni lehetett, a Force India csapat 2009-től szoros partnerségben dolgozik majd a McLarennel és a Mercedessel.

A csapat tulajdonosa, Vijay Mallya által hétfőn bejelentett ötéves együttműködés keretében az idei sereghajtó 2009-es autójában már Mercedes motor dolgozik majd, a jövőre bevezetendő hibridrendszerrel, a KERS-szel együtt. A sebességváltót, a felfüggesztéseket és a hidraulikai rendszereket a McLarentől kapja a kiscsapat, és a McLaren beszállítói hálózatába is bekapcsolódhatnak.

Új segítői lesznek Hamiltonéknak (MTI/EPA)

A partnerség keretében a McLaren egyik üzemvezetője, Simon Robert a Force India ügyvezetői igazgatói posztjára kerül.

“A legnagyobb örömmel jelentjük be a McLarennel és a Mercedesszel létrejött együttműködésünket, és a silverstone-i központunk kompozitgyártó részlegének és tervezőrészlegének kibővítését. A McLaren és a Mercedes-Benz a motorsport történetének leghíresebb nevei közé tartoznak, hatalmas sikereket értek el a Forma-1-ben az évek alatt, legutóbb pedig nagyszerű győzelmet arattak az F1 talán legdrámaibb bajnoki küzdelmében” – mondta a tulajdonos, Mallya.

“Semmit nem vehetünk biztosra. A többi csapat is fejlődik, a 2009-es autó pedig gyakorlatilag vadonatúj konstrukció. Úgy gondolom, hogy a futamgyőzelmekre talán 2010-ben lehet esélyünk, 2009-ben annak is örülnék, ha rendszeres pontszerzők lennénk. Már az is hatalmas előrelépést jelentene” – latolgatta a kilátásokat az indiai.

Mallya kitért arra is, hogy a jelenlegi Concorde Agreement keretében pillanatnyilag nincs lehetőség a kasztnik csapatok közti adásvételére, így ez nincs napirenden, de ezt sem zárta ki a jövőre nézve.

Címkék: autó-motor