Kiderült, mikor jön a Windows 7

Sok találgatás után egy konferencián, véletlen elszólás miatt kiderült, mikor jelenik meg a legújabb Windows. Az elejtett mondat szerint a dátum a jövő év karácsonya.

A WinHEC konferencián Douglas Howe a Velocity nevű új szolgáltatást bemutatva a Windows 7 megjelenési dátumára hivatkozott. Később a cnet számára megerősítette a program piacra dobásának időpontját.

Doug Howe a Velocity nevű új stratégiát mutatta be, melynek lényege, hogy szinkronizálja a számítógépgyártók és a szoftverfejlesztők tevékenységét, akik így egyszerre tudnak felkészülni az új verzió fogadására. Így nem következik be az, ami például a Win7 esetében, mikor – és itt szólta el magát Howe – a program már 2009 szeptembere környékén megjelenik, de az első Win hetessel telepített gépek csak karácsony táján jönnek ki.

Az előadás után a cnet újságírója rákérdezett az előadásban elhangzott időpontra, Howe pedig megerősítette, hogy a Windows 7 piacra dobását valóban a 2009 harmadik és negyedik negyedéve körüli időszakra tervezte a Microsoft. Tehát még egy évet kell várni a hivatalos megjelenésre.

Címkék: tech