Maradona európai turnéja

Diego Maradona egy nappal kinevezése után, azaz szerdán már a spanyol fővárosban a Real Madrid-Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzésen megkezdte európai körútját az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

“Az ő jelenléte bármelyik pályán rendkívül fontos. Egy igazi ikon és büszkék lehetünk rá, hogy eljött Madridba és megnézte a meccset” – mondta Javier Saviola, a királyi gárda csatára.

Maradona ugyanakkor nem lehetett elégedett a látottakkal, mert csak Gabriel Heinze szerepelt a kezdőcsapatban, míg Gonzalo Higuaín és Javier Saviola félórát sem kapott csereként, Gago pedig pályára sem lépett.

Maradona és segítője Bilardo a Real-Juvén (MTI/EPA)

A 48 éves szakvezető – ha már Madridban jár – tervei szerint elbeszélget a helyi Atlético argentin sztárjaival, a csatár Sergio Agüeróval, a középpályás Maxi Rodriguez-szel és a kapus Leo Francóval.

Pénteken Barcelonába utazik az “Isteni Diego”, hogy találkozzon Lionel Messivel és a katalán gárda elnökével, Joan Laportával. Ezt követően Angliát veszi célba, ahol a Manchester Unitedban futballozó Carlos Tevezt és a Liverpoolt erősítő Javier Mascheranót szeretné látni. Maradona Münchenben Martin Demichelis-szel zárja túráját.

Címkék: foci