Pálinger mégis vállalja az Eb-szereplést

A várakozásokkal ellentétben Pálinger Katalin is helyet kapott a decemberi női kézilabda-Európa-bajnokságra előzetesen benevezett 28 fős keretben.

Imre Vilmos szövetségi kapitánynak ugyanis sikerült elérnie, hogy a világ egyik legjobb kapusa, Pálinger – aki az olimpia után pihenni szeretett volna – mégis igent mondjon a felkérésre.

Ugyanakkor a másik alapember, a betegségből és sérülésből visszatérő Tóth Tímea még nem nyerte vissza régi formáját, ő arra kérte Imrét, hogy tekintsen el Eb-szereplésétől.

A szövetségi kapitány 28 fős keretében három abszolút újonc található: Bulath Anita, Deáki Dóra, valamint Kovacsics Anikó.

A kiváló kapus is helyet kapott a keretben (MTI/EPA)

Az európai szövetség előírásainak megfelelően először egy bő keretet kellett megadni, és ebből 16-an utazhatnak a macedóniai tornára. A magyarok az Eb előtt, november 21. és 23. között Szombathelyen részt vesznek a Pannon Kupán.

A bő keret
Kapusok: Pálinger Katalin (Győr), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (DVSC), Triffa Ágnes (Krim Ljubjana)

Bal szélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr), Juhász Gabriella (Rulmentul Brasov)

Bal átlövők: Szűcs Gabriella (Valcea), Mörtel Renáta (Ljubljana), Bulath Anita (Koprivnica), Deáki Dóra (Győr)

Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Dunaferr), Kovacsics Anikó (Győr), Siti Eszter (Fehérép)

Jobb átlövők: Herr Anita (Győr), Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Nyíradony)

Jobb szélsők: Kovacsicz Mónika (Viborg), Bódi Bernadett (Randers), Csáki Viktória (DVSC)

Beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC), Mayer Szabina (Győr), Szabó Valéria (DVSC), Balogh Barbara (Dunaferr), Borbás Rita (Valcea)

Címkék: Csapatsport