Adebayor három hétre kidőlt

Az Arsenal togói támadója a hétvégi bajnokin szenvedett bokasérülést. A Stoke City elnöke eközben visszautasította Arsene Wenger kijelentéseit, amelyek szerint akarattal játszottak durván a londoniakkal szemben.

A 24 éves Adebayor a Ryan Shawcross belemenése után sérült meg, és az Arsenal francia trénere feltehetően három hétig nem számíthat a csapat legeredményesebb góllövőjére. A togói támadó biztosan kihagyja a Manchester United, az Aston Villa és a Manchester City elleni bajnokikat, de a Chelsea ellen is kétséges a szereplése.

Adebayor a Fenerbahce és a Dinamo Kijev ellen sem játszhat a Bajnokok Ligájában. Nem csoda, hogy Arsene Wenger kifakadt a Stoke véleménye szerint túl agresszív stílusa miatt, hiszen a togói mellett Theo Walcott is lesérült. „Maguk tényleg azt hiszik, hogy a labdára mentek az ellenfél játékosai, amikor megsérültek Adebayorék?”

Walcott hordágyon hagyta el a pályát (MTI/EPA)

A Stoke City elnöke felháborodottan reagált a Wenger szavaira. „Mi nem olyan csapat vagyunk. Sajnálom, hogy Wenger így látja a dolgokat, de ennek nincsen alapja. Egyetlen játékosunk sem okoz akarattal sérülést” – nyilatkozta Peter Coates.

Walcott vállsérüléséről egyelőre nem sokat tudni, az azonban biztosnak tűnik, hogy a Manchester United ellen őrá sem számíthat Wenger. „Lehet hogy műteni kell. Néhány nap múlva okosabbak leszünk” – mondta a francia mester.

Címkék: foci