Cordoba mentette meg az Intert

A címvédő Internazionale a kolumbiai védő, Ivan Cordoba 91. percben lőtt góljával nyert a sereghajtó Reggina otthonában a Serie A 10. fordulójának nyitómérkőzésén.

Jose Mourinho változtatott taktikáján, s a Reggina otthonában már két támadó rohamozta a hazai kaput, azaz Ibrahimovic mellett Balotelli is lehetőséget kapott.

A támadóbb felfogásnak meglett az eredménye, de a gólokról kevésbé – elsősorban előkészítőként – „tehettek” a csatárok.

A 9. percben Ibrahimovic egy rá jellemző villanással megtréfálta Costát, visszagurított, s az érkező Maicon a felső sarokba lőtt; a milánói csapat bő 180 perc után ért el gólt a bajnokságban.

Az Inter a széleket is remekül játszotta meg, s egy balról induló akcióval növelte előnyét. Mancini és Quaresma játszott össze, a portugál az akciót követő Vieirához passzolt, s a francia Campagnolo kapujába helyezett.

Maicon szerezte az olasz bajnok első gólját (ansa)

Az Inter fölénye ellenére a 34. percben faragott hátrányából a félórányi statisztálás után magára találó Reggina. Egy szöglet után Costa a tizenhatos sarkáról nagy erővel a felső sarokba lőtt. A gól meghozta a calabriai játékosok kedvét, akik az 53. percben egyenlítettek.

Cozza indítása után Brienza szerezte a hazaiak második találatát. Az Inter játéka már távolról sem volt olyan magabiztos, mint az első félórában; Corradi és Barreto is remek lövéssel jelentkezett, a hajrá – pontosabban az utolsó percek mégis a lombardok sikerét eredményezték.

A csereként érkező Crespo előbb a kapufára fejelt, a 92. percben viszont az előrehúzódó Cordoba kiharcolta a győzelmet: a kolumbiai egy szöglet után laposan lőtt a hazaiak kapujába.

serie a, 10. forduló

Reggina-Internazionale 2-3 (1-2)
Reggio Calabria, 15 ezer néző. Vezette: De Marco
Gól: Cozza (34.), Brienza (53.) illetve Maicon (9.), Vieira (23.), Cordoba (91.)
Reggina: Campagnolo – Lanzaro (Cosenza, 75.), Cirillo, Valdez, Costa – Vigiani, Barreto, Carmona – Brienza (Tognozzi, 82.), Cozza (Di Gennaro, 68.) – Corradi.
Inter: Julio Cesar – Maicon, Cordoba, Chivu (Burdisso, 75.), Maxwell – Quaresma (Obinna, 82.), Zanetti, Vieira, Mancini (Crespo, 58.) – Balotelli, Ibrahimovic.

Címkék: foci