Capello szerint jól döntött Beckham

David Beckham januártól március végéig kölcsönbe a Milant erősíti - jelentette be a klub, miután vezetői megállapodtak a játékos képviselőivel. Fabio Capello üdvözölte a döntést.

A dpa német hírügynökség korábban azt írta, hogy a csillag az idény végéig marad majd Olaszországban, de az osztrák APA nem sokkal később már arról számolt be, hogy az amerikai profiliga (MLS) rajtjára visszatér az Egyesült Államokba.

A szerződés időtartamát a Milan hivatalos honlapja, illetve a LA Galaxy csapatát irányító, a Reutersnak nyilatkozó Bruce Arena is megerősítette.

A 107-szeres angol válogatott sztárfutballista – aki korábban a Manchester Unitedben és a Real Madridban szerepelt – jelenleg az amerikai csapat alkalmazottja, ám együttese számára befejeződött az idény, mivel nem került be a rájátszásba.

Madridi múlt: Capello és Beckham kettőse (dpa)

Neki viszont fontos, hogy edzésben maradjon, és rendszeresen pályára lépjen, mert csak így számíthat arra, hogy bekerül az olasz Fabio Capello irányította angol nemzeti együttesbe. Beckham döntését az angol kapitány teljes mellszélességgel támogatja, sőt, sokak szerint az egykor a Milant is felkészítő Capello is szerepet játszott abban, hogy az angol a lombard klubot választotta.

„Beckham egy komoly férfi, nem playboy” – nyilatkozta Capello a La Gazzetta dello Sportnak. „Rendkívül eltökélt, hidegvérű és megfontolt. Nem egy üres divatdiktátor, mint ahogy azt sokan vélik. A Milan jól jár vele. David profi. Amikor Madridban – azok után, hogy kiderült amerikai szerződése – a kispadra száműztem, továbbra is a társakkal gyakorolt, motivált maradt. Nem tehettem mást, mint ismét megadtam neki a lehetőséget, és neki lett igaza.”

A 33 éves Beckham a csütörtöki megállapodás szerint január 7-én érkezik majd Milánóba.

Címkék: foci