Rangadó a Magyar Kupában

A négy közé jutásért az Újpest az MTK-val csap össze a Magyar Kupában, az egyetlen állva maradt NB II-es gárdát, a Kazincbarcikát a Győr kapta ellenfélül.

A negyeddöntő sorsolása során kiderült: az élvonalban jelenleg kilencedik Győri ETO FC játszhat a másodosztályú csapatok közül utolsóként versenyben maradt Kazincbarcikával, amely jelenleg kilencedik a keleti csoportban, és az előző körben a szintén NB II-es Pápát búcsúztatta.

A negyeddöntőben rangadóra is sor kerül: a bajnoki címre hajtó, második helyen álló Újpest FC a Soproni Ligában címvédő MTK együttesével csap össze.

A két csapat a bajnokságban már összemérte az erejét a szezonban: a 10. fordulóban a lila-fehérek hazai pályán 4-1-re nyertek. Igaz, 3-1-es vezetésüknél az MTK-nak rövid idő alatt három ígéretes helyzete is akadt, de ezek kimaradtak.

A Bőcsön simán túljutott Újpestnek most nem lesz könnyű dolga (MTI)

A 2007-ben győztes, az előző szezonban pedig döntős Budapest Honvéd a bajnokságban újonc Kecskeméttel találkozik. A tabellán a kecskemétiek állnak előkelőbb helyen, az ötödikek, míg a kispestiek csak a 12. helyen szerénykednek.

A Siófok ellenfele még kérdéses, ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottsága tárgyalni fog a címvédő Debrecen Fehérvár elleni meccséről, mivel a továbbjutott hajdúságiaknál az első meccsen jogosulatlanul (pontosabban Kovács István versenyigazgató méltányosságból meghozott, egyszemélyes döntése értelmében) szerepelt Verpecz István, aki korábban már játszott a DVSC II csapatában MK-találkozón. A kapus csereként lépett pályára azt követően, hogy Polekszicset kiállította a játékvezető.

Az első mérkőzéseket március 18-án rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A negyeddöntő párosítása:
MTK Budapest-Újpest FC
BFC Siófok – DVSC-TEVA/FC Fehérvár
Kazincbarcika-Győri ETO FC
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE-Ereco

Címkék: foci